კომბოსტოზე რა უნდა დავაწვეთოთ: საუკეთესო საშუალება კომბოსტოს ბუზისა და ფრთათეთრას წინააღმდეგ

0
243

მებაღეობა ადვილი საქმე არ არის, ვინაიდან ნაკვეთში ყოველთვის ბევრი სამუშაოა. საქმე მხოლოდ თესლის დარგვასა და მოსავლის აღებას არ ეხება, როგორც ზოგიერთი ფიქრობს. მებოსტნეებს ყოველ დღე მძიმე შრომა უწევთ, რათა მიიღონ კომბოსტოს ღირსეული მოსავალი აიღოს.დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში გეტყვით, თუ როგორ უნდა მორწყოთ კომბოსტო, რათა დაიცვათ მავნებლებისგან, რომლებიც ცდილობენ გაანადგურონ მოსავალი. ბუგრები, ბუზები და ჭიები, სიამოვნებით მიირთმევენ უგემრიელეს მცენარეებს და საერთოდ არ აინტერესებთ რამდენი დრო და ძალისხმევა ჩადო ნაკვეთი მფლობელმა.

რითი შევწამლოთ კომბოსტო

კომბოსტოს უყვართ არა მხოლოდ ადამიანებს, არამედ სხვადასხვა მწერებსაც. და როცა ადამიანი მთელი ძალით ცდილობს გაიზარდოს და მიიღოს საუკეთესო მოსავალი, მავნებლები თითქოს ეჯიბრებიან ერთმანეთს ამ მოსავლის განადგურებაში. ამიტომ საჭიროა პრევენცია.გამოცდილი მებაღე ამბობს, რომ თუ არაფერი გაკეთდა, მავნებლები აუცილებლად გაიმარჯვებენ. ამის თავიდან ასაცილებლად ის ცდილობს თავდასხმის არიდებას. მწერები ხომ კომბოსტოს ძირითადად სუნით პოულობენ?ამიტომ, დაუპატიჟებელი სტუმრების დაფრთხობა შეგიძლიათ ეთერზეთების დახმარებით. ის საკმაოდ იაფია და გამოდგება ნებისმიერი მძაფრი სუნი, იქნება ეს ლავანდა, ნაძვი, პიტნა, როზმარინი, ლიმონი, ფორთოხალი თუ კედარი.

როგორ გავაკეთოთ სასწაულმოქმედი ხსნარი

  •  აიღეთ 0,5 ლიტრი თბილი წყალი. შეგიძლიათ გააზავოთ პირდაპირ ლიტრიან ქილაში.
  • შემდეგ, წვრილ სახეხზე გახეხეთ 20 გრ სარეცხი საპონი და გახსენით წყალში.
  • დაუმატეთ 20 წვეთი ნებისმიერი ეთერზეთი, რომელიც გაქვთ.
  • აურიეთ კარგად. სასწაულმოქმედი წამალი მზად არის!

მიღებული პროდუქტი გახსენით 5 ლიტრი წყალში და შეასხურეთ კომბოსტოს. დაამუშავეთ ნაკვეთი კვირაში ორჯერ. შედეგად, შეუძლებელი იქნება კონკრეტული მწერებისთვის გზის პოვნა თქვენი კომბოსტოს ბაღისკენ.რა თქმა უნდა, ყოველი მებაღე საკუთარ მეთოდებს იყენებს კომბოსტოს დასაცავად. ზოგი ფიჭვის წიწვებს ყრის, ზოგი თამბაქოს მტვერს, ზოგი კი ჩვეულებრივ ნაცარს და თითოეულ ამ მეთოდს საკმაოდ კარგი შედეგი აქვს.

თქვენ როგორ იცავთ კომბოსტოს მოსავალს მავნებლებისგან? გაგვიზიარეთ საკუთარი გამოცდილება კომენტარებში.