კიტრის მწნილი ებრაულად: სახლში მომზადების მარტივი მეთოდი

0
2552

მეგობარმა კიტრის მწნილის ებრაულად მომზადება მასწავლა. ასეთ კიტრს მოტკბო და პიკანტური გემო აქვს. სენდვიჩებში იდეალური დანამატია. Paparazzi კიტრის მწნილის ებრაულ რეცეპტს გიზიარებთ. სცადეთ და შემდეგ სულ ასე მოამზადებთ.

კონსერვის ინგრედიენტები:

  • 2-2,5 კგ კიტრი
  • 2 სტაფილო
  • 0,5 ნიახურის მწვანილი
  • 1 ხახვი
  • ოხრახუშის მწვანილი
  • მდოგვის მარცვლები
  • კამის ქოლგები
  • ბაჰარის წიწაკა
  • დაფნის ფოთოლი

მარინადის ინგრედიენტები სამლიტრიანი ქილისთვის:

  • 5 ჭიქა წყალი
  • 1 ჭიქა ძმარი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 4 ჩ/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. კიტრი გარეცხეთ, 3–4 საათით ცივ წყალში გააჩერეთ. ყუნწები მოაჭერით. მწვანილები გარეცხეთ.
  2. თითოეულ ქილაში 2 კამის ქოლგა და 2 ხახვის რგოლი, ასევე ნიახური, სტაფილო და ოხრახუში ჩააწყვეთ.
  3. ჩაის კოვზი მდოგვის მარცვლები, 3 ბაჰარის წიწაკა და დაფნის ფოთოლიც დაუმატეთ. კიტრები ქილებში მჭიდროდ ჩააწყვეთ.
  4. მარინადის ინგრედიენტები ქვაბში მოათავსეთ და აადუღეთ. ცხელი მარინადი კიტრს დაასხით და თავსახური დაახურეთ. 15 წუთით გაასტერილეთ და მოხუფეთ. ასე 6 ლიტრი მწნილი გამოგივათ.
  5. კონსერვები გადააბრუნეთ, შეფუთეთ და 1 დღე გააჩერეთ. მოგვიანებით, საკუჭნაოში ბნელ ადგილას შეინახეთ.

ხრაშუნა, ტკბილ–ცხარე და პიკანტური კიტრი პირველივე გასინჯვაზე თავს შეგაყვარებთ. რეკომენდაციას ვუწევთ.