ცხარე ხიზილალა „კარი“ მაიონეზის და პომიდვრის პასტის გარეშე, რომელიც ცივ ზამთარში გაგათბობთ

0
192

ყაბაყის ხიზილალა წიწაკით ბიუჯეტური გამოდის, რადგან მარტივი და ხელმისაწვდომი პროდუქტებისგან მზადდება. ამავდროულად, პიკანტური და ძალიან გემრიელია. ასეთი ხიზილალა ცივ ზამთარში ნამდვილად გაგათბობთ! Paparazzi გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ყაბაყის ხიზილალა „კარი“.

ყაბაყის ხიზილალა წიწაკით

ინგრედიენტები:

  • 2 კგ ყაბაყი
  • 1 კგ წიწაკა
  • 0,5 კგ ხახვი
  • 1,5 ს/კ მარილი
  • 50 გ შაქარი
  • 50 მლ ძმარი (9%)
  • 100 მლ მცენარეული ზეთი
  • 2 ს/კ კარის სანელებლები
  • 1 ჩ/კ დაფქული ქინძი
  • 1 ჩ/კ კურკუმა

მომზადების წესი:

  1. წიწაკა გარეცხეთ, მარცვლებისგან გაწმინდეთ და ზოლებად დაჭერით. ხახვი გათალეთ და ნახევარ რგოლებად დაჭერით.
  2. ყაბაყი გარეცხეთ და რგოლებად დაჭერით. მარილი მოაყარეთ და ნახევარი საათით გააჩერეთ, რომ ყაბაყს წვენი გამოუვიდეს.
  3. ყაბაყს ხახვი, წიწაკა, შაქარი და ძმარი დაუმატეთ. სუსტ ცეცხლზე 1 საათით ხარშეთ. ბოსტნეული თავდახურულ ქვაბში ჩაშუშეთ, პერიოდულად აურიეთ, რომ თანაბრად გაცხელდეს.
  4. მზა ბოსტნეულს დაუმატეთ ქინძი, კურკუმა, კარი და ძმარი. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. რაც უფრო კარგად დააბლენდერებთ, მით უფრო ერთგვაროვანი კარი გამოვა.
  5. მზა დაქუცმაცებული ხიზილალა კიდევ ნახევარი საათით ხარშეთ, რომ ზედმეტი სითხე აორთქლდეს. თუ სქელი ხიზილალის მიღება გსურთ, უფრო დიდხანს ხარშეთ.
  6. ხიზილალა სტერილიზებულ ქილებში გადაანაწილეთ და სტერილიზებული თავსახურებით მოხუფეთ. ბნელ გრილ ადგილას შეინახეთ.

ასეთი ყაბაყის ხიზილალა წიწაკით პასტის, კარტოფილის სოუსად, ასევე პურზე წასასმელად იდეალურია. გემო სასიამოვნოდ გაგახარებთ! ხიზილალის მომზადების ნამდვილად ღირსეული მეთოდია. თუ ახლა მის მომზადებას არ აპირებთ, რჩეულების სიაში გადაიტანეთ, რომ მოგვიანებით მოძებნა არ მოგიწიოთ.