პირველად ქარსალას კატლეტი დეიდასთან სტუმრად ყოფნისას გავსინჯე. ის, რა თქმა უნდა, ამ კერძს ოსტატურად ამზადებდა. მეც მასწავლა, როგორ შევწვა თევზი ფქვილში. თევზს ერთი მოძრაობით წმენდს. ჯერ ასეთი ხელოვნებისგან შორს ვარ, მაგრამ მეც კარგი გამომივიდა. Paparazzi ხრაშუნა და არომატული თევზის მომზადების რეცეპტს გიზიარებთ.
როგორ შევწვათ თევზი ფქვილში
ინგრედიენტები:
- 750 გ გაუწმენდავი ქარსალა
- 6 კვერცხი
- 3 ს/კ ფქვილი
- 4 ს/კ მცენარეული ზეთი
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ამ კერძში ყველაზე შრომატევადი პროცესი თევზის შიგნეულობისგან, თავისა და ძვლებისგან გაწმენდაა. ამაზე ცოტა დროს დახარჯავთ. თუ გამოცდილებას შეიძენთ, უფრო სწრაფად დაასრულებთ. თევზი კარგად გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და კიდევ ერთხელ გარეცხეთ.
- შემდეგი მნიშვნელოვანი ნაბიჯი თევზისთვის კატლეტის ფორმის მიცემაა. ამისთვის 5 თევზი ერთად დადეთ, კუდით კუდთან. მოთმინება მოიკრიფეთ და თევზები ასე 5-5 საჭრელ დაფაზე დააწყვეთ.
- ახლა ცომი გააკეთეთ. 3 კვერცხი, 3 კვერცხის გული და ფქვილი აიღეთ. ცოტა სუფთა წყალი დაუმატეთ. მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. თხევადი ცომი უნდა მიიღოთ. სათქვეფით კარგად ათქვიფეთ, რომ კოშტები არ დარჩეს.
- ტაფა ცეცხლზე დადგით და კარგად გააცხელეთ. საწვავი ზეთი დაასხით. ახლა 5 თევზი კუდით დაიჭირეთ, ცომში ამოავლეთ და ტაფაზე შეწვით. ორივე მხრიდან ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე შეწვით.
- მზა ქარსალა ქაღალდის პირსახოცზე დააწყვეთ, რომ ზედმეტი ზეთი მოაშოროთ. სუფრაზე ცხელი გაიტანეთ, ასე უფრო გემრიელია. ზემოდან მწვანილი შეგიძლიათ მოაყაროთ.
ახლა იცით, როგორ შეწვათ თევზი ფქვილში. მარტივი რეცეპტია და ნებისმიერი გამოცდილების მზარეული გაუმკლავდება. ერთადერთი პრობლემა ახალი თევზის პოვნაა. სხვა მხრივ, დიდი წვალება არ სჭირდება. იმედი გვაქვს, რომ შეუდარებელი თევზის კატლეტი გამოგივათ. გემრიელად მიირთვით!
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს