ახალი სალათი „კორიდა“ კორპორატიულ წვეულებაზე გავსინჯე. სახლში გამეორება გადავწყვიტე

0
345

ახლახანს კორპორატიულ წვეულებაზე ვიყავი. დღესასწაული ისეთი დიდებული აღარ იყო, როგორც ადრე, მაგრამ კერძები საკმაოდ კარგი იყო. ერთი სალათი განსაკუთრებით მომეწონა. თითქოს მარტივია, მაგრამ ინგრედიენტების კომბინაცია საოცარია. მასში ქექვა არ მომერიდა, რომ გამეგო, რა ინგრედიენტები იყო. რეცეპტი ჩავწერე და სახლში გამეორება გადავწყვიტე. სალათმა კიბორჩხალის ჩხირებით და ორცხობილით ჩემი ოჯახის გული მოიგო. ახლა ხშირად მოვამზადებ. Paparazzi ამ რეცეპტს გიზიარებთ. ვახშამზე ან სადღესასწაულო სუფრაზე გამოდგება!

ინგრედიენტები:

  • 200 გ კიბორჩხალის ჩხირები
  • 200 გ სიმინდი
  • 300 გ პომიდორი
  • 100 გ მდნარი ყველი
  • 4 ნაჭერი პური
  • ნიორი
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სალათის რამდენჯერმე მომზადება დამჭირდა, რომ ინგრედიენტების სწორი თანაფარდობა გამეგო. თავიდან რაღაც აკლდა. მოგვიანებით მივხვდი, რომ ეს მდნარი ყველია. შეიძლება ითქვას, რომ აუცილებელი ინგრედიენტია. მომზადება დავიწყოთ. პირველ რიგში, პური გახუხეთ, რომ ორცხობილა მიიღოთ.
  2. პური პატარა კუბებად დაჭერით და ტაფაზე ან ღუმელში შეწვით. პარკში ჩაყარეთ. დაქუცმაცებული ნიორი და მცენარეული ზეთი მოასხით. კარგად შეანჯღრიეთ.
  3. სალათის მომზადება დაიწყეთ. პომიდორი პატარა კუბებად დაჭერით. თუ ძალიან ბევრი რბილობი აქვს, უკეთესია მოაშოროთ.
  4. კიბორჩხალის ჩხირები კუბებად დაჭერით.
  5. სალათის ფორმირება დაიწყეთ. სამზარეულოს რგოლი დაგჭირდებათ. ჯერ პომიდვრის ფენა დააწყვეთ, შემდეგ კიბორჩხალის ჩხირები, სიმინდი, ზემოდან მდნარი ყველი მსხვილად დაახეხეთ. ხმელი ყველიც გამოგადგებათ, მაგრამ მდნარით უფრო გემრიელი გამოდის. თითოეულ ფენას მაიონეზი წაუსვით. სალათი გასაჟღენთად გააჩერეთ. ზემოდან ორცხობილა მოაყარეთ და ახალი მწვანილი დაუმატეთ.

სალათი კიბორჩხალის ჩხირებით და ორცხობილით მაგიდაზე მაშინვე გაიტანეთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში ორცხობილა დარბილდება და გემრიელი აღარ იქნება. ამ ინგრედიენტების კომბინაცია ნამდვილად მოგეწონებათ. სალათი ძალიან მორთული და გემრიელი გამოდის. სადღესასწაულო სუფრაზე მისი გატანის არ შეგრცხვებათ. ძალიან მარტივად მზადდება, განსაკუთრებული ძალისხმევის გაღება საჭირო არაა. იმედი გვაქვს, ამ რეცეპტისთვის თქვენს კულინარიულ წიგნში ადვილი გამოინახება.