ნამდვილი აღმოჩენა. პეროგი კარტოფილით და ფარშით, რომელიც მთელ ოჯახს დაანაყრებს

0
180

ჩემს ოჯახს წვნიანი და ნოყიერი ცომეული ხორცით ძალიან უყვარს. მაგალითად, ჩებურეკი ან ბელიაში. ახლახანს ვიპოვე კარტოფილის და ფარშის პეროგის რეცეპტი, რომელიც ნებისმიერ ჩებურეკზე უკეთესია. მისი მომზადება გადავწყვიტე. იდეალური გამოვიდა. ქმარმა პეროგის გემო დააფასა. Paparazzi ამ პეროგის რეცეპტს გიზიარებთ. ჩებურეკს და ბელიაშს დაჩრდილავს.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 500 გ ფქვილი
  • 100 მლ კეფირი
  • 220 გ კარაქი
  • 100 გ მაიონეზი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 500 გ ფარში
  • 2 კარტოფილი
  • 3 ხახვი
  • მარილი და სანელებლები გემოვნებით
  • 50 მლ მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. ცომის მომზადებით დაიწყეთ. ფქვილი და კარაქი აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ. მარილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. კეფირი და მაიონეზი დაუმატეთ. აურიეთ და ცომი მოზილეთ. რბილი უნდა გამოვიდეს და წებოვანი არ უნდა იყოს. 30 წუთით მაცივარში შეინახეთ.
  2. შიგთავსი მოამზადეთ. კარტოფილი კუბებად დაჭერით, ხახვი დაჭერით. დაჭრილი ბოსტნეული ფარშს დაუმატეთ. მარილი და სანელებლები დაუმატეთ. წითელი წიწაკაც საკმარისია.
  3. ცოტა მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და გვერდზე გადადეთ.
  4. ცომი ორ ნაწილად დაყავით. პირველი ნაწილი საცხობი ფორმის დიამეტრის ზომაზე გააბრტყელეთ. ცომი ფორმაში ჩადეთ ისე, რომ პატარა გვერდები მიიღოთ.
  5. ზემოდან შიგთავსი დაუმატეთ და თანაბრად გაანაწილეთ. ცომის მეორე ნაწილი გააბრტყელეთ და შიგთავსს ზემოდან დააფარეთ. კიდეები შეკარით. ზემოდან ათქვეფილი კვერცხის გულისა და რძისა ნარევი წაუსვით, რომ შეწითლდეს. ზემოდან ლამაზი ფორმები შეგიძლიათ გაუკეთოთ. 190 გრადუსზე 45-50 წუთით აცხვეთ.

პეროგი კარტოფილით და ფარშით ნამდვილი საგანძურია. ნოყიერ და გემრიელ ვახშამს მთელი ოჯახისთვის მარტივად მოამზადებთ. პეროგი მინიმუმ ორი დღე გეყოფათ. მომგებიანი და მოსახერხებელია!