პომიდვრის წვენს ზედმეტ სითხეს სწრაფად ვაშორებ. დიდხანს დუღილი საჭირო არაა

0
372

Paparazzi გიზიარებთ სამზარეულოს ხრიკებს და გიამბობთ, როგორ გააკეთოთ პომიდვრის წვენი ზამთრისთვის. ბევრმა დიასახლისმა 60 წლის ასაკშიც ზოგიერთი ხრიკის შესახებ არ იცის.ახლახანს ბავშვობის მეგობარს შევხვდი. შემოდგომის დასაწყისი გულახდილი საუბრისკენ გვიბიძგებს. დიანას კონსერვების გაკეთება ჭირის დღესავით ეზარება. უბრალოდ ყველაფერს ყინავს. პომიდორს კანიანად აბლენდერებს და მიღებულ მასას პარკებში ანაწილებს. მოსახერხებელია. 1 გაყინული პაკეტი 1 გაყინულ ჭიქა წვენს უდრის. მისთვის სახლში მომზადებული წვენი ასე გამოიყურება. არ ვდაობ, პომიდვრის წვენის ან პასტის პლასტმასის ფორმაში ჩასხმა მოსახერხებელია. რამდენიმე კუბი აიღეთ და ბორშს დაუმატეთ. სილამაზეა! კონსერვების ოსტატი არ ვარ, მაგრამ თუ ნათესავებისგან რამდენიმე კილო პომიდორი საჩუქრად მიიღეთ, სქელი წვენის მოუმზადებლობა ცოდვაა. საყინულე რეზინის არაა! აქ პომიდვრის მომზადების ტრადიციული მეთოდი დაგეხმარებათ. ჩვენი კეთილი კონსერვაცია.

როგორ გავაკეთოთ პომიდვრის წვენი ზამთრისთვის

ინგრედიენტები:

  • 5 კგ პომიდორი
  • 1 ს/კ მარილი
  • 1 ჭიქა შაქარი

მომზადების წესი:

  1. ხორციანი პომიდორი გარეცხეთ. უსარგებლო ნაწილები მოაჭერით და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. 10 წუთით სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ. მიღებული მასა დააბლენდერეთ ან საცერში გახეხეთ. წვენი ადუღებიდან 10 წუთით ისევ მოხარშეთ. თუ წვენი თხელია, საცერი ქვაბში ჩადეთ. საცერი ზედმეტი წყლის მარტივად მოშორებაში დაგეხმარებათ, რომ წვენი სქელი და გემრიელი გამოვიდეს. ამ ხრიკით პომიდვრის წვენიდან პასტის ან სოუსის მოხარშვას შეძლებთ. გაზის და დენის დახარჯვა ან პროდუქტის დიდხანს ხარშვა არ მოგიწევთ. ღირებული ხრიკი გამოიყენეთ!
  2. სასურველი სისქის მიღების შემდეგ ოდნავ გაგრილებას დაელოდეთ, შემდეგ სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ და მოხუფეთ. ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ინახება.
  3. წვენი არომატული გამოვა, თუ თითოეულ ქილას რამდენიმე ნაჭერ ბულგარულ წიწაკას, რამდენიმე კბილ ნიორს და ნიახურის ტოტს დაუმატებთ.

ტკბილ–ცხარე წვენი გაკვეთილების შემდეგ მშიერ მოსწავლეებს მოსწონთ. შეჩერება შეუძლებელია, 2 ჭიქის დასხმას მოგთხოვენ. ოჯახის წევრები დააფასებენ, თუ პომიდვრის სეზონზე კვერცხით შაკშუკას მოამზადებთ. ამ კერძზე ისრაელში უფრო გიჟდებიან. პომიდვრის წვენით ბორში უფრო გემრიელი გამოდის. ნაზი გემო აქვს და ბორში უფრო არომატული გამოდის.