ლეგენდარული სალათი „გენერალი“, რომელიც „ქაშაყს ქურქში“ ჩრდილავს

0
606

სალათი ხორცით და კიტრით „გენერალი“ სუფრის მთავარი კერძი გახდება. არა მხოლოდ ძალიან გემრიელი, არამედ ძალიან ლამაზია. გაფორმების მარტივ და ეფექტურ ვარიანტს გთავაზობთ. პრეტენზიულ სტუმარსაც შეგიძლიათ მიართვათ. სამსახურში წასახემსებლად და ყოველდღიურ სადილზეც შესაფერისია.

სალათი ხორცით და კიტრით – დამარილებული კიტრი სალათის აუცილებელი ელემენტია. სწორედ დამარილებული და არა სხვა. ახალი კიტრიც არ გამოგადგებათ. დამარილებული კიტრი კერძს განუმეორებელ ხიბლს მატებს. ჩვეულებრივი ნიორი მეორე მნიშვნელოვანი კომპონენტია. დიახ, ზოგისთვის ნიორი დიდად საჭირო არაა, მაგრამ ამ რეცეპტში ცხარე ნიორი მნიშვნელოვანი ელემენტია.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ქათმის ფილე
  • 4 კვერცხი
  • 2 საშუალო ზომის ჭარხალი
  • 2 სტაფილო
  • 3 დამარილებული კიტრი
  • 100 გ ხმელი ყველი
  • 4 კბილი ნიორი
  • მაიონეზი
  • სანელებლები გემოვნებით
  • 1 ბროწეული (დეკორისთვის)
  • ახალი მწვანილი (დეკორისთვის)

მომზადების წესი:

  1. სალათის მოსამზადებლად ნაზი და არა ძალიან მძიმე ხორცი გამოიყენეთ. ინდაურის ან ქათმის ხორცი იდეალურია. ინდაურის ფილე ძვირია, ამიტომ ქათმით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ. ფილე უსარგებლო ნაწილებისგან გაწმინდეთ, ცივ წყალში გარეცხეთ, ქვაბში გადაიტანეთ და მომზადებამდე მოხარშეთ.
  2. მეორე ქვაბში კვერცხი მოხარშეთ, სტაფილო და ჭარხალიც მოხარშეთ. ამ ინგრედიენტების მომზადებამდე ხმელი ყველი წვრილად გახეხეთ. კიტრი საშუალო ან მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ისე გააკეთეთ, როგორც მოგწონთ.
  3. მოხარშული ფილე დაჩილეთ ან პატარა ნაჭრებად დაჭერით. მზა ბოსტნეული ცივ ყინულებიან წყალში გადაიტანეთ. მნიშვნელოვანია, არ გადახარშოთ, რომ სალათი ფაფად არ გადაიქცეს. კვერცხი მაშინვე ცივ წყალში ჩადეთ. ასე ნაჭუჭისგან მარტივად გაწმენდთ.
  4. ყველა ბოსტნეულს ქერქი მოაშორეთ და მსხვილად გახეხეთ. კვერცხიც გახეხეთ. ნივრის კბილები ნივრის საჭყლეტში დაჭყლიტეთ. საჭირო რაოდენობის ბროწეულის მარცვლები მოამზადეთ, რომ სალათი გააფორმოთ. დეკორისთვის ახალი მწვანილის ფურცლებიც არ დაგავიწყდეთ.
  5. სალათის ფენები დააწყვეთ შემდეგი თანმიმდევრობით: ხორცი, სტაფილო, კვერცხი, ყველი, კიტრი, ჭარხალი. თითოეულ ფენას მაიონეზი წაუსვით, ნიორი და ნებისმიერი სანელებელი დაუმატეთ. სალათი ზემოდან მაიონეზით, მწვანილით და ბროწეულის მარცვლებით გააფორმეთ.

ეფექტური სალათი ხორცით და კიტრით „გენერალი“ – სალათის გაფორმებას პასუხისმგებლობით და ფანტაზიით მიუდექით. ზემოდან უბრალოდ მაიონეზი არ წაუსვათ, როგორც ამას სალათისთვის „ქაშაყი ქურქის ქვეშ“ აკეთებთ. მაიონეზის შეფუთვის კუთხე გადაჭერით და სალათზე რომბები მოხაზეთ. ზოგიერთი რომბი ბროწეულის მარცვლებით გააფორმეთ, ზოგიერთი – ახალი მწვანილის ფურცლებით. სალათის ფორმებზეც შეგიძლიათ დაფიქრდეთ. მაგალითად, სადღესასწაულო სუფრაზე გასატანად. ახალი წლისთვის საყვარელი კურდღლის ფორმა შესაფერისია. მოსაწყენი მრგვალი ან კვადრატის ფორმები დაივიწყეთ. სილიკონის საცხობი ფორმები გამოიყენეთ, რომ სალათს უჩვეულო და ლამაზი ფორმა მისცეთ.