მოსაწყენი შარლოტას ნაცვლად ვაშლის ფაფუკ პეროგს რძეზე ვაცხობ. არ მოგბეზრდებათ

0
518

მეუღლემ აღიარა, რომ შარლოტა მობეზრდა. მრავალფეროვნებისთვის რაღაც სხვა მოვამზადე. კერძოდ, ვაშლის პლიაცეკი. ეს ვაშლის პეროგია რძეზე, მაგრამ არ ჩვეულებრივი, არამედ საიდუმლოთი. გაჭრილი განსაკუთრებით კარგად გამოიყურება. საოცარ გემოზე არაფერს ვამბობ. შემოდგომის საღამოს მყუდრო ოჯახური შეკრებისთვის შესაფერისია! Paparazzi გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ უჩვეულო პეროგი ვაშლით და კაკლით. ვერ მოწყდებით!

ინგრედიენტები:

  • 5 კვერცხი
  • 3 ვაშლი
  • 150 გ შაქარი
  • 100 მლ მცენარეული ზეთი
  • 250 გ ფქვილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 10 გ ვანილი
  • 1 ს/კ კაკაო
  • 12 ს/კ რძე
  • 1 შეკვრა ჟელე

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი ათქვიფეთ, შაქარი და ვანილი დაუმატეთ. ფაფუკი ღია მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  2. მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და კიდევ 2 წუთით ათქვიფეთ. ფქვილი და გამაფხვიერებელი ათქვიფეთ. მშრალი ნარევი თხევადს ორ ეტაპად დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
  3. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. ერთ ნაწილს კაკაო და რძე დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. მეორე ნაწილი ისე დატოვეთ, როგორიც არის.
  4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. კაკაონარევი ცომი ჩაასხით, შემდეგ თეთრი ცომი დაუმატეთ.
  5. ვაშლი გათალეთ, პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ზემოდან ჟელეს მშრალი ფხვნილი მოაყარეთ. ნებისმიერი ჟელე შეგიძლიათ აიღოთ ან საერთოდ მანანის ბურღულით ჩაანაცვლეთ. მთავარია, რომ ვაშლი ჟელეთი ან მანანის ბურღულით მთლიანად დაიფაროს. ვაშლი ცომს ზემოდან დაუმატეთ.
  6. პეროგი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1 საათით აცხვეთ. მზა პეროგს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გემრიელად მიირთვით!

ვაშლის პეროგი რძით საოცრად კარგია. ძალიან ფაფუკი, ნაზი და რბილი გამოდის. არომატისთვის ცოტა დარიჩინი ან ლიმონის ცედრა დაუმატეთ. გაჭრილი პლიაცეკი იმდენად ლამაზია, სადღესასწაულო სუფრაზე საპატიო ადგილს იმსახურებს. შეუდარებელი რეცეპტია!