მდნობი სალა, რომელიც ორგანიზმს აძლიერებს. ზამთრისთვის 10 კგ–ს ვამარილებ

0
1167

დამარინადებული სალა ნივრით ყველაზე კირკიტა სტუმრის გულსაც მოიგებს. რეცეპტი მინიმუმ ინგრედიენტებს შეიცავს. ინგრედიენტები მაქსიმალურად ხელმისაწვდომი და იაფია. საოცარ სალას მოამზადებთ, რომელიც სადღესასწაულო სუფრაზეც შეგიძლიათ გაიტანოთ.

სალა მარილწყალში ნივრით – სალა ხორცის ნაწილით აირჩიეთ. უფრო გემრიელი და ნოყიერი გამოვა. გარდა ამისა, ამდენი რაოდენობის მარილის არ შეგეშინდეთ, რადგან მარინადის მოსამზადებლად 1 ჭიქა მარილზე 5 ჭიქა წყალი უნდა გამოიყენოთ. ეს სანელებელი სალას არ გააფუჭებს. პირიქით, უფრო გემრიელი გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 2 კგ სალა
  • წყალი
  • მარილი
  • ნიორი
  • ნებისმიერი სანელებელი
  • დაფნის ფოთოლი

მომზადების წესი:

  1. სალას მომზადება დაიწყეთ. სალა გამდინარე ცივ წყალში გარეცხეთ და ქაღალდით ოდნავ გააშრეთ. სალა 5 სმ ნაჭრებად დაჭერით. უკეთესია, თუ თანაბარი ზომის ნაჭრები გამოვა.
  2. მარინადი მოამზადეთ. 5 ჭიქა წყალს 1 ჭიქა მარილი დაუმატეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ და 5 წუთით ადუღეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ მთელი მარილი წყალში გაიხსნას. ცივი მარინადი სალას დაასხით.
  3. სალას დასამარინადებლად შესაფერისი ჭურჭელი მოამზადეთ. მაგალითად, მინის ქილა, პლასტმასის კონტეინერი. გაითვალისწინეთ, რომ სალასთვის საკმარისი ადგილი უნდა იყოს. არ ჩატუმბოთ და სალას ნაჭრებს არ დააჭიროთ.
  4. სალა ქილაში ან კონტეინერში გადაიტანეთ, დაფნის ფოთოლი და ნებისმიერი სანელებელი დაუმატეთ. სალას ცივი მარინადი დაასხით და ცივ ბნელ ადგილას 3 დღე შეინახეთ. ამის შემდეგ მაცივარში კიდევ 1 კვირა შეინახეთ.
  5. როგორც კი, სალა კარგად დამარინადდება, ოდნავ გარეცხეთ ან ქაღალდით გაწმინდეთ. დროა, გემრიელი სალა ნივრით მოამზადოთ. ამისთვის ნიორი დაუმატეთ. სალამ საჭირო რაოდენობის მარილი უკვე მიიღო და საკვებად თითქმის მზადაა. ცოტა დაგრჩათ.
  6. ნიორი დანით არ დაპრესოთ და არ დაჭყლიტოთ. ამ რეცეპტში თხელი ფირფიტები უნდა გამოიყენოთ და არა ნივრის მუსი. 2 კგ სალაზე 1 დიდი თავი ნიორი დაგჭირდებათ. სალას სანელებლები წაუსვით, ნივრის ნაჭრები უხვად დაუმატეთ. ასეთი სახით სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ.