დამარინადებული სალა ნივრით ყველაზე კირკიტა სტუმრის გულსაც მოიგებს. რეცეპტი მინიმუმ ინგრედიენტებს შეიცავს. ინგრედიენტები მაქსიმალურად ხელმისაწვდომი და იაფია. საოცარ სალას მოამზადებთ, რომელიც სადღესასწაულო სუფრაზეც შეგიძლიათ გაიტანოთ.
სალა მარილწყალში ნივრით – სალა ხორცის ნაწილით აირჩიეთ. უფრო გემრიელი და ნოყიერი გამოვა. გარდა ამისა, ამდენი რაოდენობის მარილის არ შეგეშინდეთ, რადგან მარინადის მოსამზადებლად 1 ჭიქა მარილზე 5 ჭიქა წყალი უნდა გამოიყენოთ. ეს სანელებელი სალას არ გააფუჭებს. პირიქით, უფრო გემრიელი გამოვა.
ინგრედიენტები:
- 2 კგ სალა
- წყალი
- მარილი
- ნიორი
- ნებისმიერი სანელებელი
- დაფნის ფოთოლი
მომზადების წესი:
- სალას მომზადება დაიწყეთ. სალა გამდინარე ცივ წყალში გარეცხეთ და ქაღალდით ოდნავ გააშრეთ. სალა 5 სმ ნაჭრებად დაჭერით. უკეთესია, თუ თანაბარი ზომის ნაჭრები გამოვა.
- მარინადი მოამზადეთ. 5 ჭიქა წყალს 1 ჭიქა მარილი დაუმატეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ და 5 წუთით ადუღეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ მთელი მარილი წყალში გაიხსნას. ცივი მარინადი სალას დაასხით.
- სალას დასამარინადებლად შესაფერისი ჭურჭელი მოამზადეთ. მაგალითად, მინის ქილა, პლასტმასის კონტეინერი. გაითვალისწინეთ, რომ სალასთვის საკმარისი ადგილი უნდა იყოს. არ ჩატუმბოთ და სალას ნაჭრებს არ დააჭიროთ.
- სალა ქილაში ან კონტეინერში გადაიტანეთ, დაფნის ფოთოლი და ნებისმიერი სანელებელი დაუმატეთ. სალას ცივი მარინადი დაასხით და ცივ ბნელ ადგილას 3 დღე შეინახეთ. ამის შემდეგ მაცივარში კიდევ 1 კვირა შეინახეთ.
- როგორც კი, სალა კარგად დამარინადდება, ოდნავ გარეცხეთ ან ქაღალდით გაწმინდეთ. დროა, გემრიელი სალა ნივრით მოამზადოთ. ამისთვის ნიორი დაუმატეთ. სალამ საჭირო რაოდენობის მარილი უკვე მიიღო და საკვებად თითქმის მზადაა. ცოტა დაგრჩათ.
- ნიორი დანით არ დაპრესოთ და არ დაჭყლიტოთ. ამ რეცეპტში თხელი ფირფიტები უნდა გამოიყენოთ და არა ნივრის მუსი. 2 კგ სალაზე 1 დიდი თავი ნიორი დაგჭირდებათ. სალას სანელებლები წაუსვით, ნივრის ნაჭრები უხვად დაუმატეთ. ასეთი სახით სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს