ნათესავმა ლიეტუვური ცეპელინები გასასინჯად მომართვა. რეცეპტს მუხლდაჩოქილი ვთხოვდი

0
228

ახლახანს შემხვდა ერთი ლიეტუვური კერძი, რომელიც კარტოფილის ზრაზს ძალიან ჰგავს. დავგუგლე და აღმოჩნდა, რომ ზრაზიც წარმოშობით ლიეტუვურია. თავიდან არა კარტოფილიდან, არამედ ხორციდან მზადდებოდა. ლიეტუვური ცეპელინების სხვადასხვა მეთოდით მომზადება შეგიძლიათ. გემრიელი კერძი გამოვა.

ლიეტუვური კერძი – კლასიკური ცეპელინები უმი და მოხარშული კარტოფილის ნაზავისგან მზადდება. Paparazzi გამარტივებულ ვერსიას გთავაზობთ. ამ რეცეპტში კარტოფილი უნდა მოხარშოთ და არა უმი, არამედ მზა შიგთავსი გამოიყენოთ. ნახეთ, რა გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ კარტოფილი
  • 2 კვერცხი
  • 400 გ ფარში ასარჩევად
  • 1 კონა კამა
  • 1 ხახვი
  • 400 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, კარტოფილი გათალეთ და მომზადებამდე მოხარშეთ. წინასწარ წყალს მარილი დაუმატეთ. მზა კარტოფილი პიურეს მიღებამდე დაჭყლიტეთ, კვერცხი დაუმატეთ და აურიეთ. კამა დაჭერით და კარტოფილს დაუმატეთ.
  2. თანდათან ფქვილი დაუმატეთ და აურიეთ. ფქვილი ცოტა მეტი ან ნაკლები შეიძლება დაგჭირდეთ. ცომს დააკვირდით. ისეთი უნდა იყოს, რომ ცეპელინები მარტივად გამოძერწოთ.
  3. მზა ცომს ძეხვის ფორმა მიეცით და თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭერით. ისეთი ზომა გააკეთეთ, რომ ცეპელინები თქვენი ხელისგულის ნახევარი გამოვიდეს. ეს უკვე გემოვნების ამბავია: ზოგს უფრო დიდი მოსწონს, ზოგს, პირიქით, პატარა.
  4. ხახვი გათალეთ და დააქუცმაცეთ. ტაფაზე მცენარეული ზეთი გააცხელეთ და ხახვი ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. ფარში დაუმატეთ და მომზადებამდე შეწვით.
  5. კარტოფილის ნამზადიდან კვერები გააკეთეთ. თითოეულის ცენტრში ცოტა ხორცის შიგთავსი მოათავსეთ და ცომი შეკარით, თითქოს გირცია. შემდეგ ღვეზელის ფორმა მიეცით. ესაა ცეპელინები.
  6. ქვაბში წყალი აადუღეთ და ცეპელინები დაუმატეთ. რამდენიმე წუთით ხარშეთ, სანამ ზედაპირზე არ ამოვა. არაჟანთან და შემწვარ შკვარკთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

გემრიელი კერძის მისაღებად ხარისხიანი კარტოფილი გამოიყენეთ. ამ შემთხვევაში სარდაფში დიდხანს შენახული კარტოფილი არ გამოგადგებათ. შიგთავსით ექსპერიმენტები ჩაატარეთ. არა მხოლოდ ხორცი, არამედ სოკო ან ხაჭო მწვანილით შეგიძლიათ გამოიყენოთ.