ბორში უხორცოდ უფრო გემრიელი გამოვიდა. ამიერიდან მწნილ პომიდორს ყოველთვის დავუმატებ

0
372

ბორში პომიდვრით და ჭარხლით. რა არის ამაში განსაკუთრებული? ამ კერძით გურმანების გულიც შეგიძლიათ მოიგოთ. ყველაფერი ორი საიდუმლო ინგრედიენტის წყალობით: მწნილი პომიდორი და შავქლიავი. რეცეპტი დედამთილისგან გავიგე, თავად უკრაინელი შეფმზარეულის, ევგენი კლოპოტენკოსგან. Paparazzi გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ უხორცო ბორში კლოპოტენკოს რეცეპტით. სამარხვო ვარიანტი!

ინგრედიენტები:

  • 2 ლ წყალი
  • 1 საშუალო ზომის ჭარხალი
  • 1 ხახვი
  • 2 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 150 გ კომბოსტო
  • 2 ს/კ პომიდვრის პასტა
  • 50 გ შავქლიავი
  • 4 მწნილი პომიდორი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჭარხალი გარეცხეთ და ღუმელში მომზადებამდე გამოაცხვეთ. შეგიძლიათ მოხარშოთ. მზა ჭარხალი გააგრილეთ, გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ.
  2. სტაფილო და ხახვი გარეცხეთ და გათალეთ. სტაფილო მხვილად გახეხეთ, ხახვი წვრილად დაჭერით. ხახვი და სტაფილო ზეთში 3 წუთით შეწვით. ჭარხალი დაუმატეთ და 2 წუთით ჩაშუშეთ. შაქარი, მარილი გემოვნებით და პომიდვრის პასტა დაუმატეთ. 2 წუთით ჩაშუშეთ, ხშირად აურიეთ.
  3. ქვაბში წყალი ჩაასხით. კუბებად დაჭრილი კარტოფილი და დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. ადუღებამდე მიიყვანეთ, შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და 5 წუთით ხარშეთ.
  4. კომბოსტო დაჭერით. შავქლიავი პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ბორშს კომბოსტო და შავქლიავი დაუმატეთ, 15 წუთით ხარშეთ, შემდეგ შემწვარი ბოსტნეული დაუმატეთ.
  5. მწნილი პომიდორი შუაზე გაჭერით, ბორშს დაუმატეთ. 7 წუთით ხარშეთ. ბოლოს მარილი და წიწაკა გემოვნებით, ასევე დაქუცმაცებული ნივრის კბილები დაუმატეთ.
  6. სამარხვო ბორში მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

უხორცო ბორში პომიდვრით და ჭარხლით უფრო გემრიელი გამოდის. ოჯახის წევრები დამატებას მოგთხოვენ.