გოგრა მთელი სულით და გულით მიყვარს. ფაფას და წვნიანს ვამზადებ, პეროგს, კიშს, ჩიზქეიქს ვაცხობ. წელს აღმოვაჩინე სალათი გამომცხვარი გოგრით. რეცეპტი დედამთილმა მასწავლა, მან, თავის მხრივ, უკრაინელი შეფმზარეულისგან, ევგენი კლოპოტენკოსგან ისწავლა. დედამთილი დარწმუნებულია, რომ გოგრას სიბერის შენელება შეუძლია. 67 წლის ასაკში ისე გამოიყურება, თითქოს 60 წლისაა. Paparazzi გიზიარებთ გოგრის სალათის რეცეპტს. ფორთოხალი აუცილებლად დაუმატეთ.
ინგრედიენტები:
- 100 გ ყველი ფეტა
- 200 გ გოგრა
- 1 ფორთოხალი
- 1 კბილი ნიორი
- 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 2 ტოტი რეჰანი
- მარილი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გოგრა გარეცხეთ, საშუალო ზომის კუბებად დაჭერით, პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. გოგრას ზეითუნის ზეთი მოასხით, ნივრის კბილები არომატისთვის დაუმატეთ. 200 გრადუსზე მომზადებამდე აცხვეთ.
- ყველი ფეტა პატარა კუბებად დაჭერით. შეფმზარეულის რჩევა: ყველი ძლიერ რომ არ დაიფშვნას, დანის პირი წინასწარ წყალში დაასველეთ.
- ფორთოხალი ცედრის მისაღებად წვრილად გახეხეთ. შემდეგ რბილობი ამოჭერით. ამისთვის ფორთოხალი გათალეთ და დანით გარსებს შორის რბილობი ამოჭერით.
- თეფშზე გოგრა, ფორთოხლის ნაჭრები და ყველი დააწყვეთ.
- რეჰანის ფოთლები და ფორთოხლის ცედრა დაუმატეთ. ბოსტნეულის სალათს ზეითუნის ზეთი მოასხით, მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. კარგად აურიეთ. გემრიელად მიირთვით!
„სალათი გამომცხვარი გოგრით სიბერეს ანელებს. კვირაში 3–ჯერ ვამზადებ და შენც გირჩევ“ – ამბობს დედამთილი. როგორც კი გავსინჯე, მივხვდი, რომ საოცრად გემრიელია. აუცილებლად მოამზადეთ და მეგობრები დაპატიჟეთ, რომ ინგრედიენტების უჩვეულო კომბინაციით გააოცოთ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს