არომატულ თაფლიან ორცხობილას გაუჩერებლივ ვაცხობ. უნივერსალური დესერტი

0
139

თაფლიანი ორცხობილა სახლში მაქსიმალურად მარტივად შეგიძლიათ გამოაცხოთ. როგორც უფროსებს, ასევე ბავშვებს მოეწონებათ. დაზოგვასაც შეძლებთ. ორცხობილის გამოცხობას მხოლოდ 15 წუთი სჭირდება, რაც თანამედროვე რეალობაში ძალიან მნიშვნელოვანია. პროცესში ბავშვებიც ჩართეთ. ლამაზი და გემრიელი ტკბილეულის შექმნა გაუხარდებათ.

თაფლიანი ორცხობილა – ამ დესერტის კიდევ ერთი დიდი უპირატესობა ისაა, რომ დიდხანს ინახება და არ ფუჭდება. ორცხობილა მთელი დღე ძლებს. გარდა ამისა, გამდნარი შოკოლადის, ხილის, ვაფლის, ქოქოსის ფანტელების სახით ლამაზი დეკორი შეგიძლიათ შემატოთ.

ინგრედიენტები:

  • 150 გ თაფლი
  • 350 გ ფქვილი
  • 100 გ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • მწიკვი მარილი
  • 1 პაკეტი ვანილის შაქარი

მომზადების წესი:

  1. თაფლი, კვერცხი და არაჟანი ღრმა თასში აურიეთ ისე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. კარაქი, სოდა, ვანილის შაქარი და მარილი დაუმატეთ. ბოლოს ფქვილი დაუმატეთ.
  2. თავიდან ცომს კოვზით აურიეთ. როცა გასქელდება, ცომი მაგიდაზე გადაიტანეთ და ხელით მოზილეთ. მაგიდაზე ფქვილის მოყრა არ დაგავიწყდეთ, რომ ცომი არ მიეწებოს.
  3. ცომი საგორავით გააბრტყელეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. დანა ან სპეციალური ფორმები გამოიყენეთ. ცალკე თეფშზე ცოტა შაქარი ჩაყარეთ. ორცხობილა ზემოდან შაქარში ჩააწეთ და პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.
  4. გახურებულ ღუმელში მოათავსეთ. 170-180 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ. თქვენი ღუმელის სიმძლავრეს დააკვირდით. თუ შეამჩნიეთ, რომ ორცხობილა კარგად შეწითლდა, მაშინ ღუმელი შეგიძლიათ გამორთოთ.

ლამაზი თაფლიანი ორცხობილა – ესეც ასე. თაფლიანი ორცხობილა მზადაა. მინიმუმი დრო და ძალისხმევა დაიხარჯა, მაგრამ ამად ნამდვილად ღირს. ტკბილეულის დეკორზეც იზრუნეთ. ასე არა მხოლოდ ლამაზი, არამედ გემრიელი გამოვა. მაგალითად, ორცხობილას შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გამდნარ შოკოლადშიც შეგიძლიათ ამოავლოთ. შოკოლადის გამაგრებამდე ზემოდან ქოქოსის ფანტელები ან ვაფლის ნაფშვენი მოაყარეთ. წარმოუდგენლად გემრიელი გამოვა. რამდენიმე სახეობის შოკოლადი აურიეთ ან შესქელებული რძე მოასხით. სუფრაზე სხვადასხვა სახეობის მურაბა გაიტანეთ. ასე უბრალო ორცხობილა დახვეწილ დესერტად გადაიქცევა.