მაღაზიაში ასეთს ვერ იპოვით. რბილი თაფლაკვერი დედის რეცეპტით

0
379

ინტერნეტ სივრცეში შემხვდა ერთი მარტივი რეცეპტი, რომელმაც სკოლის დღეები გამახსენა. მაშინ სასადილოში ვარსკვლავის ფორმის დიდი თაფლაკვერი შაქრის ჭიქურით იყიდებოდა. მასზე უბრალოდ ვგიჟდებოდი. ახლა სოციალური ქსელის წყალობით ვიცი, როგორ მოვამზადო თაფლაკვერი სახლში ზუსტად ისეთი, როგორიც სასადილოში იყიდებოდა. დარწმუნებული ვარ, მოგეწონებათ.

როგორ გავაკეთოთ თაფლაკვერი სახლში – რეცეპტი სასაცილოდ მარტივია, ამით მხოლოდ იგებს. ცომი კვერცხსა და კეფირზე მზადდება. თაფლი განსაკუთრებულ არომატს აძლევს, მაინც თაფლაკვერია. თუ კლასიკური ფხვიერი ორცხობილები მოგწონთ, ეს სხვა ისტორიაა. თაფლაკვერი ძალიან რბილი გამოდის. იდეალურია, რომ ცხელ რძეში ან კაკაოში ჩააწოთ.

ინგრედიენტები:

  • 3,5 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • 180 გ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჭიქა კეფირი
  • 2,5 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 2 ს/კ თაფლი

ჭიქურის ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხის ცილა
  • 1 მწიკვი ლიმონმჟავა
  • შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

  1. ხორბლის ფქვილი და სოდა აურიეთ. სხვა თასში დანარჩენი ინგრედიენტები აურიეთ. ესაა კვერცხი, კეფირი, ზეთი, თაფლი და კვერცხი. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. ბლენდერი საჭირო არაა, სათქვეფი ან უბრალოდ ჩანგალიც გამოგადგებათ.
  2. მშრალი და თხევადი ინგრედიენტები აურიეთ. რბილი და ელასტიური ცომი მოზილეთ. იდეალურია, თუ 15 წუთით მაცივარში გააჩერებთ, მაგრამ ეს აუცილებელი არაა.
  3. მზა ცომი 1 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. ჭიქით ან ფორმით თაფლაკვერები გამოჭერით. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და თაფლაკვერები გადაიტანეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ.
  4. მზა თაფლაკვერს ოდნავ გაგრილება აცადეთ. ამ დროში ჭიქური მოამზადეთ. კვერცხის ცილა, შაქრის ფხვნილი და ლიმონმჟავა ათქვიფეთ. შაქრის ფხვნილის რაოდენობა თავად დაარეგულირეთ. როგორც წესი, 40 გრამ ცილას 200 გრამამდე შაქრის ფხვნილი სჭირდება.
  5. მზა ჭიქური თითოეულ თაფლაკვერს წაუსვით და გამაგრებამდე გააჩერეთ. სველიც გემრიელია. ორცხობილა ცხელ რძესთან, კაკაოსთან ან ყავასთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით.

კეფირის თაფლაკვერი უფრო რბილი გამოდის, ვიდრე კლასიკური ჯინჯერის. თაფლაკვერი არა მხოლოდ თეთრი, არამედ ფერადი ჭიქურით შეგიძლიათ გააფორმოთ. უბრალოდ რამდენიმე ნაწილად დაყავით და თითოეულს საღებავი დაუმატეთ. შოკოლადის ჭიქურიც გამოგადგებათ.