ზარმაცების პეროგი ქათმით და ყველით, რომელიც სიმარტივით გაგაოცებთ

0
113

როგორც ზარმაცი დიასახლისი, რომელსაც დრო არასდროს აქვს, სწრაფ რეცეპტებს ვაფასებ. მომწონს, როცა საკმარისია ინგრედიენტების დაჭრა, ყველაფრის შერევა და ღუმელში მოთავსება. ასეთი რეცეპტები ჩემია. სწორედ ასეთია პეროგი ქათმით და ყველით ოლგა მატვეის რეცეპტით, რომელსაც Paparazzi გიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 ქათმის ფილე
  • 150 მლ რძე
  • 100 გ ფქვილი
  • 2 კვერცხი
  • 0,5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 80 გ ყველი
  • მარილი, წიწაკა და სანელებლები გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. პეროგისთვის ქათმის ფილე წინასწარ მოხარშეთ. სხვა ხორციც შეგიძლიათ აიღოთ, მაგრამ ქათმით ნაზი გემო გამოდის. ხორცს მოხარშვისას წყალს მარილი, დაფნის ფოთოლი და წიწაკა აუცილებლად დაუმატეთ. ასე არომატული და გემრიელი გამოვა.
  2. ცომი მოზილეთ. 2 კვერცხი სათქვეფით ათქვიფეთ. გამაფხვიერებელი დაუმატეთ, შემდეგ რძე ჩაასხით და ათქვეფა გააგრძელეთ. რძის ნაცვლად კეფირი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. თუ რძის პროდუქტი საერთოდ არ გაქვთ, წყალიც დასაშვებია.
  3. კვერცხის ნარევს ფქვილი დაუმატეთ. ცომს მარილი და წიწაკა, საყვარელი სანელებლები გემოვნებით დაუმატეთ. ყველაფერს კარგად აურიეთ. თხელ ცომს მიიღებთ, როგორც ჩასასხმელი პეროგის შემთხვევაში.
  4. პეროგის ფორმა მოამზადეთ. საკმაოდ მაღალი უნდა იყოს. ფორმის ძირსა და გვერდებზე პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. მზა ფორმაში ცომი ჩაასხით და გაასწორეთ. ფილე პატარა კუბებად დაჭერით და ცომის ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ.
  5. ზემოდან გახეხილი ყველი მოაყარეთ. ჯერ ნახევარი ყველი დაუმატეთ, დანარჩენი კი მომზადებამდე 5 წუთით ადრე დაუმატეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ. ზემოდან ახალი მწვანილით შეგიძლიათ გააფორმოთ.

პეროგი ქათმით და ყველით მზადაა. სუფრაზე ცხელი ან ცივი სახით შეგიძლიათ გაიტანოთ. ნებისმიერ შემთხვევაში, გემრიელია. ასე ნოყიერ და გემრიელ სადილს ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე მიიღებთ. რეცეპტი შეგიძლიათ სრულყოთ, სხვადასხვა ინგრედიენტები გემოვნებით დაუმატეთ. მთავარია, მსუბუქი სალათის მომზადება არ დაგავიწყდეთ, რომ სადილი ან ვახშამი სრულფასოვანი გახდეს. გემრიელად მიირთვით.