თავი მომაქვს და ქმარს ვუმზადებ ბროკოლის წვნიანს გორდონ რამსეს რეცეპტით

0
266

ბროკოლის კერძი ყველას არ მოსწონს. მაგალითად, თავად ამ ხასხასა ბოსტნეულის გემოს გასინჯვა მხოლოდ რამდენიმე წლის წინ გავბედე. ძალიან მიყვარს ბროკოლის ორთქლზე მომზადება ან გორდონ რამსეს რეცეპტით არომატული სუპპიურეს გაკეთება. ბრიტანელი შეფმზარეული ნამდვილ კულინარიულ ნიჭს ფლობს. მხოლოდ 2 ინგრედიენტით შედევრს ქმნის. Paparazzi დღეს ამის გამეორებას ეცდება. ნამდვილად მოგეწონებათ.

ბროკოლის კერძი – ამ კერძს რამდენიმე თავისებურება აქვს. პირველ რიგში, მის მოსამზადებლად მხოლოდ 2 ძირითადი ინგრედიენტი და მარილი გჭირდებათ. ესაა თავად კომბოსტო და წყალი მის მოსახარშად. მეორეც, მხოლოდ ბროკოლის თანაყვავილედი უნდა გამოიყენოთ, ფესვები არ გჭირდებათ. ეს მზა წვნიანის გემოსა და ფერზე გავლენას ახდენს.

ინგრედიენტები:

  • 2-3 ბროკოლის დიდი თავი
  • წყალი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ. ბროკოლის თანაყვავილედებს ხვიტი მოაშორეთ. ადუღებულ წყალს მარილი დაუმატეთ. შემდეგ ბროკოლი დაუმატეთ და მარილი კიდევ ერთხელ მოაყარეთ.
  2. ქვაბს თავსახური დაახურეთ და ბროკოლი მაქსიმუმ 3–4 წუთით ხარშეთ. ბროკოლი საწურზე დაწურეთ. წყალი, რომელშიც კომბოსტო მოხარშეთ, შეინახეთ.
  3. მოხარშული ბროკოლი ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ. ცოტა ნახარში წყალი დაუმატეთ. წყლის რაოდენობა თქვენი გემოვნებით დაარეგულირეთ. ყველაფერი დამოკიდებულია იმაზე, როგორი კონსისტენციის სუპპიურე გსურთ.
  4. ბროკოლი პიურეს მიღებამდე დააბლენდერეთ. მიღებული მასა დააგემოვნეთ. თუ მარილი საკმარისი არაა, ცოტა დაუმატეთ და ისევ დააბლენდერეთ. მზადაა!

ამ წვნიანის ხიბლი მისი სიმარტივეა. ველოსიპედის გამოგონება საჭირო არაა, რომ ნამდვილად გემრიელი კერძი მოამზადოთ. ბროკოლის გემოს გახსნის საშუალება უნდა მისცეთ. ამისთვის ბოსტნეული არ უნდა გადახარშოთ, რომ მისი გემოს თვისებები და ფერი არ შეცვალოთ. გორდონ რამსეს მარტივი კერძების ორიგინალურად გაფორმება უყვარს. ბროკოლის სუპპიურეს თეფშში ასხამს, წინასწარ მასში დებს რამდენიმე ცალ ნიგოზს და დახვეწილ ყველს (მაგალითად, დაობილი ყველი). ზემოდან ზეითუნის ზეთი მოასხით. თუ სტუმრების გაოცება გსურთ, ბროკოლის წვნიანი პურში ჩაასხით. უგემრიელესია!

თუ ბრიტანელი შეფმზარეულის რეცეპტი არ მოგეწონათ, კერძი ყოველთვის შეგიძლიათ გაამრავალფეროვნოთ. მაგალითად, წვნიანს ნაღები და ყველი დაუმატეთ. წვნიანი სხვა ბოსტნეულის დამატებით უფრო ნოყიერი გახდება. ბროკოლის და ყვავილოვანი კომბოსტოს ან ბროკოლის ან კარტოფილის კომბინაციები ხშირად გვხვდება. ბროკოლის და წითელი თევზის კომბინაცია ღვთაებრივია.