როგორ დავამარილოთ ქონი ისე, რომ რბილი იყოს და სიცხის არ ეშინოდეს, უკრაინელი მოხალისეების მეთოდი

0
638

ქონი უაღრესად მკვებავი და სასარგებლო პროდუქტია, მაგრამ ახალ მდგომარეობაში ის დიდხანს არ ინახება. იმისთვის, რომ უფრო დიდხანს შეძლოთ მისი საკვებად გამოყენება, ღორის ქონი უნდა გაყინოთ ან მარილით დაამუშაოთ. ადამიანებს ხშირად აინტერესებთ, თუ როგორ უნდა დაამარილონ ქონი სახლის პირობებში. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში რამდენიმე რეცეპტს გთავაზობთ.

როგორ დავამარილოთ ქონი სახლის პირობებში

ბეკონის მოსამზადებლად შეიძლება გამოყენებულ იქნას ცივი და თერმული დამუშავება. რეცეპტის არჩევანი დამოკიდებულია ცხიმის სისქეზე და მასში ხორცის არსებობაზე: როდესაც ხორცის ფენა სქელია, რეკომენდებულია მისი ღუმელში მომზადება ან მოხარშვა.

ქონის დამარილება თერმული დამუშავების გარეშე: დამარინადება მარილწყალში

ინგრედიენტები

  • ახალი ღორის ქონის ნაჭერი;
  • ჩვეულებრივი ქვის მარილი;
  • წიწაკის მარცვლების ნარევი;
  • ხმელი დაფნის ფოთლები;
  • გაფილტრული წყალი.

დამარინადების პროცესი

1.მოამზადეთ ღრმა მინის ან მომინანქრებული ჭურჭელი. დაჭერით ღორის ქონი და მოათავსეთ ჭურჭელში.

2. შეავსეთ ცივი წყლით ისე, რომ მთლიანად დაფაროს პროდუქტი. გადაწურეთ სითხე ქვაბში, უხვად ჩაყარეთ მარილი 5 ს/კ. – 1000 მლ ხსნარზე გათვლით და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

3. ჩაყარეთ სანელებლები ცხელ მარილწყალში. ქვაბი გაზქურიდან გადმოდგით და სითხე გააგრილეთ.

4. ღორის ხორცს დაასხით ცივი სითხე და გააჩერეთ 72 საათის განმავლობაში ბუნებრივ ტემპერატურაზე.

5. 72 საათის შემდეგ ქონი მარილწყლიდან ამოიღეთ და წყლის ჩამოწურვა აცადეთ. ქონი პერგამენტში შეფუთეთ და შედგით საყინულეში. შემდეგ ამოიღეთ საჭიროებისამებრ.

როგორ დავამარილოთ ქონი სახლის პირობებში: ქონის მომზადება ქილებში

ინგრედიენტები

  • ახალი ღორის ქონის ნაჭერი;
  • მსხვილი ქვის მარილი;
  • დაფქული წიწაკა;
  • მდოგვის მარცვლები;
  • დაფნის ფოთოლი.

მომზადების პროცესი

1.ღორის ხორცი უნდა დავყოთ ნაწილებად, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.

2. ქონის ნაჭრები ქილებში უნდა ჩავალაგოთ და ფენებს შორის ჩავყაროთ მდოგვის მარცვლები და ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი. შუშის კონტეინერს მჭიდროდ დაახურეთ და ბნელ ადგილას მოათავსეთ.

3. 2 დღის შემდეგ გადაწურეთ ქილების ძირში დაგროვილი სითხე და ისევ მჭიდროდ დაახურეთ პლასტმასის სახურავები.

ქონის დამარილება თერმული დამუშავებით: ქონის მომზადება წვენში

ინგრედიენტები

  • ახალი ღორის ქონი;
  • ჩვეულებრივი ქვის მარილი;
  • წიწაკის მარცვლების ნარევი;
  • ხმელი დაფნის ფოთოლი;
  • გაფილტრული წყალი.

მომზადების პროცესი

1.ჩაასხით წყალი დიდ მომინანქრებულ თასში და ჩაყარეთ მარილი 3 ს/კ. – 1000 მლ სითხეზე გათვლით. აურიეთ, რომ მარილი გაიხსნას. მარილწყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

2. ღორის ქონი ისეთი ზომის ნაჭრებად დაჭერით, რომ ქილაში ჩაეტიოს.

3. ქონის ნაჭრები მდუღარე წყალში ჩაყარეთ და ოდნავ მოხარშეთ (არა უმეტეს 5 წუთისა). ამის შემდეგ ქონი ამოიღეთ და თასში მოათავსეთ გასაგრილებლად. მარილწყალიც გააგრილეთ.

4. ქონის ნაჭრები ქილებში ჩაალაგეთ, დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და წიწაკის მარცვლები. შეავსეთ ქილა გაგრილებული სითხით და მჭიდროდ დაახურეთ პლასტმასის თავსახურები.

5. საჭიროებისამებრ, ქონს იღებენ და მიირთმევენ.

როგორ დავამარილოთ ღორის ქონი სახლის პირობებში: თხელი ნაჭრების დამარილება

ინგრედიენტები

  • ქონი;
  • მარილი;
  • მშრალი აჯიკა;
  • წყალი.

მომზადების პროცესი

1.ქონის ნაჭრები დაალაგეთ მაგიდაზე კანით ქვემოთ. ბასრი დანით დაჭერით ბადისებრად, ნაჭრის შუა სისქემდე.

2. ქონს საკმაო რაოდენობით მოაყარეთ მშრალი აჯიკა და მარილი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა სანელებლებიც, ნიორთან ერთად.

3. ღორის ხორცი რულეტის ფორმით გადაახვიეთ და მჭიდროდ შეკარით სქელი ძაფით. ჩაასხით წყალი მომინანქრებულ ჭურჭელში, ჩაყარეთ მარილი და ადუღეთ.

4. ქონის რულეტი მდუღარე წყალში მოათავსეთ და ადუღეთ 40 წუთის განმავლობაში.

5. მოხარშული ქონი ქვაბიდან ამოიღეთ და მოათავსეთ პრესის ქვეშ. მზა პროდუქტი პერგამენტში შეფუთეთ და საყინულეში შეინახეთ.

სცადეთ ღორის ქონის მომზადება სხვადასხვა მეთოდით და მაშინ ნამდვილად შეძლებთ მისი გემოს დაფასებას!