ქათმის ღვიძლი სპეციფიკურია და ზოგს მოსწონს, ზოგს – არა. ჩემს მეგობართაგან ცოტას თუ მოსწონს იგი. მაგრამ თუ ღვიძლის პაშტეტს სტაფილოსთან ერთად მოვამზადებთ, ეს პროდუქტი მყისიერად იცვლება და იწყებს თამაშს სრულიად განსხვავებული გემოებით. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში ამ პაშტეტის რეცეპტს გაგიზიარებთ!
ღვიძლის პაშტეტი სტაფილოთი
ღვიძლის პაშტეტი კიდევ უფრო გემრიელი და ნაზი რომ გამოვიდეს, მას რაც შეიძლება მეტი სხვადასხვა ბოსტნეული უნდა დაუმატოთ. მთავარია, ისინი ერთმანეთს უხდებოდეს და ამავე დროს არ ახშობდეს თავად ღვიძლის გემოს.
ამ რეცეპტში ოსტატურად არის შერწყმული სტაფილო და სოკო. კარაქის წყალობით, პაშტეტის ტექსტურა უფრო გლუვი და კრემისებრი ხდება. ეს არის იდეალური ხემსი, როგორც ყოველდღიური რაციონისთვის, ასევე სადღესასწაულო მენიუსთვის!
ინგრედიენტები
- 400 გრამი ქათმის ღვიძლი;
- 150 გრამი კარაქი;
- 2 საშუალო ზომის სტაფილო;
- 1 ხახვი;
- 5 შამპინიონი;
- მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით;
- 1 მწიკვი მუსკატის კაკალი;
- კარაქი შესაწვავად;
მომზადების წესი
1.ჯერ ბოსტნეული მოვამზადოთ. გაასუფთავეთ სტაფილო და ხახვი. სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ხახვი დაჭერით კუბებად. ბოსტნეული შეწვით კარაქში.
2. შემდეგ ბოსტნეულს დაუმატეთ გარეცხილი ღვიძლი. წინასწარ მოაჭერით ყველაფერი ზედმეტი. შეწვით ღვიძლი სანამ არ მომზადდება. მთავარია პროდუქტი ზედმეტად არ შეიწვას, თორემ ღვიძლი ძალიან მშრალი გამოვა.
3. მოხარშული ღვიძლი ბოსტნეულთან ერთად გადაიტანეთ თასში და გააციეთ. ამ დროს გაასუფთავეთ (თუ ასე გააკეთებთ) და დაჭერით სოკო. შეწვით მშრალ ტაფაზე, სანამ მთელი მთელი სითხე არ აორთქლდება. შემდეგ დაუმატეთ ცოტა კარაქი და მარილი.
4. ახლა დაიწყეთ თავად პაშტეტის მომზადება. ამისთვის ღვიძლს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და ათქვიფეთ მასა ხელის ბლენდერით ერთგვაროვნებამდე.
5. მომზადებული სოკო დაუმატეთ პაშტეტს და კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ მარილი და სანელებლები. კვლავ აურიეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ კონტეინერში და მოათავსეთ მაცივარში მინიმუმ ერთი საათით. ასე, ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში გაცვლის არომატებს და გემოს, ხოლო თავად პაშტეტი კიდევ უფრო გემრიელი გახდება. გემრიელად მიირთვით!
ღვიძლის პაშტეტი სტაფილოთი: რჩევა
თუ გსურთ, რომ ამ პაშტეტის გემო უფრო დახვეწილი გახადოთ, ღვიძლის მზადებამდე ორიოდე წუთით ადრე შეგიძლიათ მას ცოტაოდენი ძლიერი სასმელი დაუმატოთ. მხოლოდ არა თეთრი, არამედ რაღაც უფრო კეთილშობილური. თუმცა, ეს აუცილებელი არ არის, რადგან ამ პაშტეტის გემო ამის გარეშეც გაგაოცებთ. გარანტიას გაძლევთ, თუ პაშტეტს დილით მოამზადებთ, საღამომდე ის მაცივარში აღარ იქნება!