ნაყიდი ავოკადო ქვასავით მაგარი აღმოჩნდა, როგორ მოვიქცეთ

0
253

ერთხელ სასწრაფოდ დამჭირდა მწიფე ავოკადო. საუზმისთვის შესანიშნავი გეგმა მქონდა! მაგრამ ჩემდა სამწუხაროდ, ავოკადო, რომელიც ვიყიდე, ქვასავით მაგარი აღმოჩნდა. თქვენთვისაც ნაცნობია? პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გიზიარებთ რამდენიმე სუპერ რჩევას, თუ როგორ უნდა გახადოთ ავოკადო რბილი და წვნიანი სულ რაღაც 30 წამში! ერთად გავარკვიოთ.

როგორ დავარბილოთ ავოკადო ნახევარ წუთში

უპირველეს ყოვლისა, მოდით ვისაუბროთ იმაზე, თუ რატომ არის ასე მნიშვნელოვანი ავოკადოს ჩართვა ჩვენს რაციონში. ეს არ არის მხოლოდ სალათებისა და ბურიტოს გემრიელი ინგრედიენტი! ავოკადო ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა. ის მდიდარია მონოუჯერი ცხიმებით, რომლებიც ხელს უწყობს ქოლესტერინის შემცირებას და გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.

გარდა ამისა, ავოკადო არის ვიტამინებისა და მინერალების შესანიშნავი წყარო. ის შეიცავს ვიტამინებს C, K, B6, ასევე კალიუმს, ფოლიუმის მჟავას და ანტიოქსიდანტებს. საერთო ჯამში, ეს პატარა მწვანე სასწაული გვეხმარება, რომ თავი ჯანმრთელად და ენერგიულად ვიგრძნოთ.

ახლა კი, დავუბრუნდეთ ჩემი ავოკადოს ისტორიას. გთავაზობთ რამდენიმე რჩევას, რომელიც მსგავსი პრობლემის მოგვარებაში დაგეხმარებათ.

რჩევა 1: დაგეხმარებათ ბანანი

თუ იმ წუთშივე არ გჭირდებათ მწიფე ავოკადო, მაშინ შეგიძლიათ ეს რჩევა გამოიყენოთ. დატოვეთ ავოკადო ღამით ბანანის გვერდით. რატომ ბანანთან? იმიტომ, რომ ბანანი გამოყოფს ეთილენს, რომელიც ხელს უწყობს ხილის მომწიფებას. დილით თქვენი ავოკადო გახდება რბილი და მწიფე, როგორიც გინდოდათ! ამ მეთოდს, რა თქმა უნდა, უფრო მეტი დრო სჭირდება, მაგრამ ზოგჯერ ჩვენ მხოლოდ ცოტაოდენი მოთმინება გვჭირდება.

რჩევა 2: მიკროტალღური ღუმელი და ჩანგალი

თუ ლოდინის დრო არ გაქვთ, სხვა მეთოდი არსებობს. ავოკადო ჩანგლით რამდენჯერმე გახვრიტეთ. შემდეგ შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 30 წამით. შეამოწმეთ შედეგი ყოველი 10 წამის შემდეგ, რადგან თქვენი მიზანია მიაღწიოთ სრულ სირბილეს, მაგრამ თავიდან აიცილოთ გადახურება.

რჩევა 3: ღუმელი და ფოლგა

თუ ცოტა მეტი დრო გაქვთ, ავოკადო გადაახვიეთ ფოლგაში და შედგით 90 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში – 10 წუთით. ეს მეთოდი უფრო მეტ დროს მოითხოვს, მაგრამ შედეგი ამად ღირს – ავოკადო დარბილდება და გემოც შეუნარჩუნდება.

ახლა თქვენ იცით, როგორ გახადოთ ავოკადო რბილი და წვნიანი სულ რაღაც 30 წამში. ნუ შეგეშინდებათ სამზარეულოში ექსპერიმენტების ჩატარების და გემრიელი და ჯანსაღი კერძების შექმნის ამ საოცარი ინგრედიენტით. დატკბით ავოკადოს ნაზი ფაფის თითოეული კოვზით და გაიუმჯობესეთ ჯანმრთელობა!

როდესაც საქმე კულინარიას ეხება, თქვენი კრეატიულობის ჩართვა ყოველთვის კარგი იდეაა. ჩვეულებრივი ავოკადოც კი შეიძლება გახდეს საოცარი კერძების შექმნის საფუძველი. ავოკადო იდეალური ინგრედიენტია არა მხოლოდ გუაკამოლის ან სალათებისთვის. ის შეგიძლიათ დაუმატოთ სმუზის, ტორტილას, მოამზადოთ მაკარონი ან თუნდაც ჩიზქეიქში, დაუმატოთ სუპებში ან მოამზადოთ ავოკადოს ტოსტი. შესაძლებლობები უსაზღვროა და მხოლოდ თქვენი გადასაწყვეტია, როგორ მოამზადებთ ამ შესანიშნავ ნაყოფს.

სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ავოკადო არის ნამდვილი მრავალფუნქციური ინგრედიენტი, რომელსაც შეუძლია დაამშვენოს თქვენი სუფრა და დააკმაყოფილოს ყველაზე დახვეწილი გემოვნებაც კი. ჩვენი საიდუმლოებებით კი, თქვენ ყოველთვის შეძლებთ უმოკლეს დროში მოამზადოთ რაიმე გემრიელი და ჯანსაღი, თუნდაც მოუმწიფებელი ნაყოფით.