წლებია ქმარი სოკოს აგროვებს, მაგრამ სოკოზე ყოველი ნადირობის შემდეგ ერთ რამეს აკეთებს

0
512

შემოდგომა ნამდვილი ბედნიერებაა მათთვის, ვისაც სოკოს შეგროვება უყვარს. მიდიხარ ოქროსფერი ფოთლებით მოფენილ ტყეში და ეძებ შეუმჩნეველ ქუდებს, რომლებიც ბუნების ლამაზ ფერებში ოსტატურად იმალებიან. შემდეგ სახლში ბრუნდები მთელი კალათა შემოდგომის ლამაზმანებით. სოკოს არჩევ და ნოყიერ წვნიანს ამზადებ. მთელი ოჯახი მორბის არომატზე, რომლის წინაშეც ცდუნების გაძლება შეუძლებელია. რთულია იმედგაცრუების შეკავება, როცა ნადავლი ჭიანი სოკოა.

ჭიანი სოკო, როგორ გადავარჩინოთ საშემოდგომო კალათა

პაპარაცი გიამბობთ, რა გააკეთოთ წარუმატებელ სოკოსთან. წინასწარ გაფრთხილებთ, არ იჩქაროთ სასოწარკვეთა. გამოცდილი სოკოს შემგროვებლების რჩევებით საშემოდგომო ვიტამინების ნადავლის გადარჩენას შეძლებთ.

რატომ გირჩევენ დიეტოლოგები სოკოს რაციონში ჩართვას

ყველა სახის სოკო უჯრედისით მდიდარია. ცნობილია, რომ ამ ნივთიერების რეგულარული მიღება გულ–სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობას აუმჯობესებს. უჯრედისი სასარგებლოა საჭმლის მონელებისთვის, ორგანიზმში ქოლესტერინის დონეს მნიშვნელოვნად ამცირებს. რაციონში უჯრედისის არსებობა ნაწლავებში ოპტიმალურ მიკროფლორას მხარს უჭერს. შედეგად, ორგანიზმს დისბაქტერიოზთან და ყაბზობასთან გამკლავებაში ეხმარება.

საქმე მხოლოდ უჯრედისში არაა. სოკო მდიდარია ისეთი ვიტამინებით, როგორიცაა A, B, PP, E და D. ნატურალური პროდუქტი ცხიმოვან და ორგანულ მჟავებს და ამინომჟავებს შეიცავს. სოკოს შემადგენლობა ძალიან დაბალანსებულია. ბიოლოგიური სამეფოს ეს საოცარი წარმომადგენელი ადამიანისთვის ორგანიზმისთვის საჭირო თითქმის ყველა მიკროელემენტს შეიცავს.

მაშინაც კი, თუ სოკო არ გიყვართ, ყოველთვის არის სოკოს რეცეპტი, რომელიც მოგეწონებათ

სოკო ძალიან მრავალფეროვანია მომზადებაში. სასარგებლო პროდუქტის შენახვის და სუფრაზე გატანის ბევრი რეცეპტი არსებობს. შეგიძლიათ დაამწნილოთ, გაახმოთ, მოხარშოთ, გაყინოთ. კერძს დაუმატოთ შემწვარი, მოხარშული ან უმი. დიდი სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ შეარჩიოთ სოკოს კერძი მათთვის, ვისაც სოკო არ უყვარს და ამ პროდუქტს არ ჭამს.

როგორ გადავარჩინოთ ჭიანი სოკო და გავხადოთ საკვებად ვარგისი

ჭიანი სოკოს არსებობამ მომზადების სურვილი შეიძლება დაგვიკარგოს. არც ისე მადისაღმძვრელი სანახაობაა, რა თქმა უნდა. კალათის გადაყრა არ იჩქაროთ. გიამბობთ, როგორ გაწმინდოთ შემოდგომის ნადავლი არასასურველი სტუმრებისგან.

სოკოს მავნებლებისგან გასაწმენდად დაგჭირდებათ მხოლოდ 2 ინგრედიენტი: წყალი და მარილი. აიღეთ პატარა ჭურჭელი და სუფთა წყალი ჩაასხით. რამდენიმე სუფრის კოვზი მარილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და სოკო ჩააწყვეთ. 5-10 წუთი მარილიან წყალში გააჩერეთ. მორჩა, პარაზიტები სოკოს სახლებს დატოვებს.

მეთოდი გამოგადგებათ, რომ სოკო ქვიშისა და წიწვებისგან გაწმინდოთ. ხსნარის მომზადების ინსტრუქცია პირველი ვარიანტის იდენტურია. საინტერესოა, რომ არსებობს სოკო, სადაც ჭიები არასდროს სახლობს. ეს არის ყველასთვის ცნობილი მიქლიო. საქმე იმაშია, რომ ამ სოკოში შედის ტოქსიკური ნივთიერება, რომელიც მავნებლებს აფრთხობს. ადამიანებს მიქლიოს ჭამა მშვიდად შეუძლიათ, პროდუქტი მათთვის უსაფრთხოა.