ქათამი მანდარინით, უჩვეულო კერძი სადღესასწაულო სუფრისთვის

0
82

ქათამი სადღესასწაულო სუფრაზე სასიამოვნო, მაგრამ იშვიათი სტუმარია. შობაზე ინდაურს ანიჭებენ უპირატესობას, ახალ წელს – ძროხის ან ღორის ხორცს. არადა კარგად მომზადებულ ქათამს საახალწლო სუფრის ნამდვილად დამშვენება შეუძლია. განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ ხორცს ცოტა საახალწლო განწყობას შემატებთ. ასეთი გამოვა ქათამი მანდარინით, უჩვეულო კერძი, ძალიან სასიამოვნო გემოთი.

ქათამი მანდარინით, უჩვეულო კერძი სადღესასწაულო სუფრისთვის

წვნიანი და გემრიელი

მილიონობით ადამიანისთვის ახალი წელი მანდარინის არომატთან ასოცირდება. სწორედ ამიტომ, ქათამი მანდარინით იდეალური კერძი იქნება სახლში სადღესასწაულო განწყობის შესაქმნელად. ბოლოს და ბოლოს, მანდარინის არომატზე უკეთესი შეიძლება იყოს ისევ ის ახალგამომცხვარ ფრინველის არომატთან შერწყმული.

ინგრედიენტები:

  • 12 ქათმის ფეხი
  • 6 მანდარინი
  • 5 კბილი ნიორი
  • 4 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 2 ს/კ სოიოს სოუსი
  • 2 ს/კ კონიაკი
  • კოჭის ფესვი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • პაპრიკა გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, მანდარინი, კოჭა, ნიორი და ქათმის ფეხები გარეცხეთ. ქათამს კანი მოაშორეთ, ხორცს ძვლები მოაშორეთ. ხორცი ცალკე ჭურჭელში მოათავსეთ, მარილი დაუმატეთ და 30 წუთი გააჩერეთ.

2. მანდარინს ქერქი მოაშორეთ და ნაჭრებად დაყავით. ნივრის კბილები და კოჭის ფესვი წვრილად გახეხეთ. ცალკე ჭურჭელში გახეხილი კოჭა და ნიორი შეურიეთ, სოიოს სოუსი დაასხით, აქვე დაუმატეთ პაპრიკა, წიწაკა და კონიაკი.

3. ქათმის ფილე ტაფაზე ზეითუნის ზეთში ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. მზა ქათმის ფეხებს კოჭა–ნივრის მარინადი დაასხით და 10 წუთი გააჩერეთ. ფორმაში მოათავსეთ ფილე და მანდარინი, ზემოდან დარჩენილი მარინადი დაასხით და 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15–20 წუთი აცხვეთ.

როცა ქათამი მანდარინით მზად იქნება, მაშინვე მიხვდებით მისი განუმეორებელი არომატის გამო. გემრიელად მიირთვით!