ყველაზე ცუდი კერძების რეიტინგი, რომელთა გატანა ნამდვილად არ ღირს სუფრაზე

957

ტყუილად არ ამბობენ: თუ რაღაც არ გიყვარს, ანუ მისი მომზადება არ იცი. მეც (რომელმაც მომზადება ვიცი და მიყვარს) უნებურად თვალები მიდიდდება, როცა ვხედავ სუფრაზე კერძებს „ამ სიიდან“. თითოეული ჩვენგანი მათ ბავშვობიდან იცნობს. მასში ხვდება სუბიექტურად ცუდი კერძები, რომელთა გასინჯვისას ხვდები, რომ მეორე შანსს არ იმსახურებს. თუმცა საკვების პრეფერენციები ასაკთან ერთად იცვლება და იმანაც, რაც მანამდე ამაზრზენი ჩანდა, რამდენიმე წლის შემდეგ შეიძლება გაგაოცოთ. სწორედ ამიტომ, ამ სიას რეგულარულად ვამოწმებ: რა მოხდება, თუ?

იმის მიუხედავად, რომ თითქოს გემოვნებაზე არ დაობენ და გემოვნებისა და ფერის მიხედვით მეგობარი არ არსებობს, მთლად ასე არაა. აღმოჩნდა, რომ მკითხველების უმეტესობა ერთმანეთს აუცილებლად დაეთანხმება. შეგვიძლია გამოვყოთ რამდენიმე კერძი, რომელთა გარშემო დაპირისპირება ხშირად ჩნდება. ერთი რამ ნათელია: სადღესასწაულო სუფრაზე ფრთხილად უნდა გაიტანოთ. დღის მთავარ კერძად ნამდვილად არ უნდა აქციოთ.

ყველაზე ცუდი კერძები უმრავლესობის მოსაზრებით

ლაბა

ლაბამ „მსოფლიოში 100 ყველაზე ამაზრზენი კერძის“ სიაში საპატიო 67–ე ადგილი დაიკავა. ბევრ უცხოელს ეს კერძი უცნაურად ეჩვენება. აქაც ბევრს არ უყვარს. გამოკითხულთა 33% ლაბას ყველაზე ნაკლებად საყვარელ კერძად მიიჩნევს.

ძველი კულინარიული ლეგენდის მიხედვით, ლაბა მონადირეების საყვარელი ზამთრის საკვები იყო. ნადავლის დარჩენილი ნაწილებისგან მომზადებული ნახარში სწრაფად მაგრდებოდა, ხოლო საჭიროების შემთხვევაში შეიძლებოდა კოცონზე სწრაფად გადნობა და ნოყიერი ბულიონის მიღება. როგორც ჩანს, გაცხელებაზე ყველა არ წვალობდა, ასე გამოჩნდა ლაბა.

მანანის ბურღულის და შვრიის ფაფები

მანანის ფაფამ ყველაზე ცუდი შეფასება მიიღო, 43%–მა ცუდ კერძად დაასახელა. კერძოდ, ფაფა გოროხებით და საბავშვო ბაღიდან. საიდუმლო არაა, რომ მსგავს დაწესებულებაში საჭმელი საკმაოდ უცხიმოა, ფაფაში ნაღებს არ ამატებენ. არაფერს ვამბობთ ჩირზე, კაკალზე და ახალ კენკრაზე. მაქსიმუმ, რაც შეგიძლია მიიღოთ, თეფშის ცენტრში წვეთი ჯემია.

ვიღაცას შვრიის ფაფა არ მოეწონა. დიახ, საკმაოდ საეჭვო კონსისტენცია აქვს. და მაინც, დამოკიდებულია იმაზე, როგორ და რაში მოამზადებთ. შვრიის ფაფა შეიძლება იყოს რძიანი და ტკბილი, ხილით, ან მარილიანი, ბულიონში მომზადებული, ძეხვით და მწვანილით.

თევზის კატლეტი

უცნაურია, მაგრამ საძულველი კერძების სიაში მესამე ადგილზე თევზის კატლეტი მოხვდა (გამოკითხულთა 27%). საკმაოდ სამართლიანია, რადგან აღმოსავლეთ ევროპაში თევზი დიდ პატივში არაა. როგორც წესი, პირველ რიგში მიირთმევენ ხორცს, შემდეგ ქათამს, მხოლოდ ამის შემდეგ თევზს. თევზის კატლეტი უსიამოვნოა იმით, რომ არასდროს იცი, მისი მომზადებისას ძვლები დაქუცმაცდა თუ არა.

ცუდი კერძები: „ქაშაყი ქურქის ქვეშ“

იმავე მიზეზით ბევრს არ უყვარს სალათი „ქაშაყი ქურქის ქვეშ“. განსაკუთრებით ეხება ხელნაკეთ მსუბუქად დამარილებულ ქაშაყს. თევზის გარდა, რომელიც ყველას არ უყვარს, სალათში არის ჭარხალი, რომელიც ბევრს მიწის გემოს ახსენებს. ბავშვებს შორის ნომერ პირველი საძულველი კერძია. ბევრ ზრდასრულსაც არ უყვარს.

ღვიძლის ოლადები

აღსანიშნავია, რომ ღვიძლის ოლადები და ღვიძლის ტორტი ორი განსხვავებული რამ არის. ტორტი გაცილებით მეტს უყვარს, ვიდრე ოლადები. საქმე იმაშია, რომ ნივრის და მაიონეზის გარეშე კერძი თაყვანისმცემლების უმეტესობას დაკარგავს. მათთან ერთადაც ბევრი არ ისურვებს დამატებას.

კისელი და ჩირის კომპოტი

თუ კისელი არ უყვართ წელვადი კონსისტენციის გამო, ჩირის კომპოტი მხოლოდ შავქლიავის გემოს გამო ბევრს აფერხებს. სხვათა შორის, შავქლიავმა ქიშმიშსაც გაუსწრო არასასურველობის რაოდენობით.

ცუდი კერძები: ბარდის წვნიანი

ბარდის წვნიანი და ბარდის ღვეზელი ყველას არ უყვარს. რა უნდა ვთქვათ, თუ მწვანე ბარდას უფრო იშვიათად ყიდულობენ, ვიდრე სიმინდს ან ლობიოს? მოხარშულ ბარდას საკმაოდ სახამებლიანი გემო აქვს. თან აქტიურ მეტეორიზმს იწვევს, რომელიც გურმანების უმეტესობას აშინებს.

დაგვეთანხმეთ, რომ საკამათო კერძებიდან ბევრი დროთა განმავლობაში ძალიან განსხვავებულად აღიქმება. ასეც რომ იყოს, საყვარელი კერძი იშვიათად ხდება, უფრო ასატანი. თუ ცალკე პროდუქტებზე ვსაუბრობთ, აქ ყველაფერი უფრო მარტივია. რეიტინგში ლიდერობს შავქლიავი, ქინძი, ძირტკბილა, ზეთისხილი და ხამანწკა. გაითვალისწინეთ, რომ ყველაზე საშინელ ეგზოტიკურ გემოებზე არ ვსაუბრობთ, რომელიც ნებისმიერს შოკში ჩააგდებს (მაგალითად, სურსტრომინგი). არა, უბრალო ჩვეულებრივი პროდუქტები და კერძები, რომელთაც თავისი თაყვანისმცემლები ჰყავს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს