მოვამზადოთ გაყინული ვარენიკი. ყველა ნიუანსი

0
610

ნახევრად მზა პროდუქტები არის მოსახერხებელი და სწრაფი საშუალება, რომ მიირთვათ რაიმე გემრიელი, მომზადებისთვის დიდი დროის დახარჯვის გარეშე. პროდუქტების ამ კატეგორიას მიეკუთვნება ასევე გაყინული ვარენიკიც. ის მართლაც ძალიან სწრაფად იხარშება, მაგრამ ყველა დიასახლისი ვერ ახერხებს ამის კარგად გაკეთებას. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ გაყინული ვარენიკი და არ დავუშვათ შეცდომები ამ პროცესში.

პროდუქტები ერთმანეთს არ ეკვრის, ცომი არ იხსნება და შიგთავსი საიმედოდ რჩება შიგნით. ამ შედეგის მიღწევას შეძლებთ, თუ გაყინულ ვარენიკს ქვემოთ აღწერილი მეთოდებით მოამზადებთ.

როგორ მოვამზადოთ გაყინული ვარენიკი: რჩევები

რა უნდა გაითვალისწინოთ

ვარენიკს მოხარშვამდე გალღობა არ სჭირდება. სწრაფად მოხარშეთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში პროცესის დროს ვარენიკები ერთმანეთს მიეკრობა.

შიგთავსის ტიპი გავლენას არ ახდენს პროდუქტის მომზადების დროსა და მეთოდზე. მომზადების სიჩქარე დამოკიდებულია მხოლოდ ცომის სისქეზე.

თუ პროდუქტი ბევრია, უნდა მოხარშოთ მცირე პარტიებით. მნიშვნელოვანია, რომ შეძლოთ ადვილად მორევა. ამ შემთხვევაში ვარენიკები ერთმანეთს არ მიეკრობა და ერთდროულად მოიხარშება.

მოხარშეთ ქვაბში

ვარენიკის მოსამზადებლად აიღეთ ფართო ქვაბი. ჩაასხით მასში საკმარისი წყალი, რომ ცომის პროდუქტები თავისუფლად ცურავდეს. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ მარილი გემოვნებით. ვარენიკი მოათავსეთ მდუღარე წყალში. ფრთხილად აურიეთ, რათა თავიდან აიცილოთ პროდუქტის შეწებება ქვაბის ფსკერზე.

მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე და არ დაგავიწყდეთ პერიოდულად მორევა. მას შემდეგ, რაც ისინი ზევით ამოვა, დაინიშნეთ დრო, რომელიც მწარმოებელმა მიუთითა შეფუთვაზე. სახლში მომზადებული ნახევარფაბრიკატების შემთხვევაში, იხელმძღვანელეთ ცომის სისქით და ხარშეთ 5-8 წუთის განმავლობაში. რომ გაიგოთ, მზად არის თუ არა, ერთი ცალი ვარენიკი ამოიღეთ ქვაბიდან, შუაზე გაჭერით და დააგემოვნეთ.

მოამზადეთ მულტიქვაბში

  • მეთოდი №1. მულტიქვაბის თასის ნახევარი შეავსეთ ადუღებამდე მიყვანილი წყლით. ჩაყარეთ მარილი გემოვნებით და დაამატეთ მცირე რაოდენობით მზესუმზირის ზეთი. თასში მოათავსეთ ვარენიკი. დახურეთ სახურავი. მოხარშეთ ცომის პროდუქტი 10 წუთის განმავლობაში, დააყენეთ რეჟიმი „პასტა“.
  • მეთოდი №2. შეზეთეთ ორთქლზე მოსამზადებელი კონტეინერი მზესუმზირით ან გამდნარი კარაქით კულინარიული სილიკონის ფუნჯის გამოყენებით. ვარენიკი ერთ ფენად მოათავსეთ ზედაპირზე, დაიცავით მათ შორის მანძილი. მულტიქვაბის თასში ჩაასხით 2 ჭიქა სუფთა წყალი. ზემოდან მოათავსეთ კონტეინერი. დარწმუნდით, რომ იგი არ ეხება თასში ჩასხმულ სითხეს. დახურეთ სახურავი. მოამზადეთ ვარენიკი 15 წუთის განმავლობაში, რეჟიმით „ორთქლზე მომზადება“.

მომზადების შემდეგ ვარენიკი თეფშზე უნდა ამოიღოთ და ცოტა ხანს დაელოდოთ. მირთმევამდე 5 წუთი მაინც უნდა დაასვენოთ. შემდეგ შეგიძლიათ დაუმატოთ არაჟანი ან ხახვთან ერთად მომზადებული ქონი და წარუდგინოთ უგემრიელესი ვარენიკი თქვენს ახლობლებს.