რა დავრგოთ აპრილში ბოსტანში: იდეალური ვარიანტების სრული სია

291

გაზაფხულის მეორე თვე ცნობილია, როგორც დრო, როდესაც ბუნება იღვიძებს ზამთრის ძილისგან და მებოსტნეები იწყებენ აქტიურ მუშაობას თავიანთ ნაკვეთებზე. იდეალური პერიოდია, რომ დათესოთ სხვადასხვა ბოსტნეული და მწვანილი. ამისთვის უნდა იცოდეთ, რა უნდა დარგოთ აპრილში უხვი მოსავლისთვის.

სიტყვაზე, საგაზაფხულო სამუშაოების მკაფიო გეგმა აუცილებელია მეაგარაკეებისთვის, რომელთაც სურთ მეზობლებზე ადრე მიირთვან სახლის ნაყოფი. დღევანდელი ჩვენი მასალა გეგმის შედგენაში დაგეხმარებათ.

რა დავრგოთ აპრილში: სამოქმედო გეგმა

იყიდება

ნაკვეთის მომზადება

სანამ აპრილში კულტურების დარგვას დაიწყებთ, ბოსტანი უნდა მოამზადოთ. ნაკვეთი გაწმინდეთ ყველა სახის ნაგვისგან და გამხმარი ფოთლებისგან. ჩაატარეთ პრევენციული სამუშაოები, რომ დაიცვათ მცენარეები დაავადებებისგან, ასევე მავნებლებისგან. მიწა დაბარეთ, სასუქი დაუმატეთ და საჭიროების შემთხვევაში მიწა გააფხვიერეთ (ეს შეგიძლიათ გააკეთოთ, როცა ღამით ტემპერატურა ნულს ქვემოთ აღარ დაეცემა).

რომელი მცენარეები დავრგოთ?

ბოლოკი. სწრაფად მზარდი და ადვილად მოსავლელი ბოსტნეული აპრილში დასარგავად იდეალურია. აღმოცენებიდან მალევე შეძლებთ ახალი, ხრაშუნა ფესვებით ტკბობას.

სტაფილო. თუ აპრილში ტემპერატურა 15 გრადუსზე დაბლა აღარ ჩამოდის, ეს ნოყიერი კაშკაშა ნარინჯისფერი ძირნაყოფი თამამად შეგიძლიათ დარგოთ.

სალათის ფოთოლი. ისეთი მცენარეები, როგორიცაა ღორისქადა, რუკოლა და ისპანახი, შეგიძლიათ დარგოთ აპრილში ახალი ფოთლების მისაღებად, რომ ჯანსაღი სალათების მომზადება შეძლოთ.

კამა, ოხრახუში და რეჰანი. შუა გაზაფხულზე ამ მცენარეების დარგვით მალე არომატულ და ვიტამინებით მდიდარ მწვანილს მიიღებთ.

ბუჩქების დარგვა

აპრილში კენკრის ბუჩქების ერთწლიანი ან ორწლიანი ნერგები შეგიძლიათ დარგოთ. თუ დარგვის შემდეგ კარგად მორწყავთ და მულჩირებას არ დაივიწყებთ, შემოდგომაზე გარემოს ადვილად შეეგუება. რეკომენდებულია, აპრილში დარგოთ ჟოლო, მოცხარი და ხურტკმელი. გაზაფხულის სიგრილის წყალობით მათი ნერგები შეინარჩუნებს ტენიანობას, რაც აქტიური ზრდის პრობლემას აქრობს.

აპრილში შესაფერისი კულტურების დარგვით შესანიშნავ ბოსტანს შექმნით. ასე მალე მიიღებთ ჯილდოს გაწეული შრომისთვის სასარგებლო და წვნიანი ნაყოფის, ასევე არომატული მწვანილის სახით. ეს ხომ ჯადოსნურია.