ადრეული ყაბაყი. მოყვანის ყველა საიდუმლოება

729

საკუთარ ბოსტანში ახალი ბოსტნეულის მოყვანა საშუალებას გაძლევთ მიირთვათ ნატურალური და გემრიელი ნაყოფი, რომლის ხარისხი ეჭვგარეშეა. თავისი სასიამოვნო ტექსტურით და მომზადების მეთოდების მრავალფეროვნებით, ყაბაყი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კულტურაა საკუთარ ნაკვეთზე დასარგავად. სათანადო მოვლის შემთხვევაში, ამ მცენარისგან იმდენი ნაყოფის მიღებას შეძლებთ, რომ არც კი გეცოდინებათ, სად წაიღოთ. თუმცა, ეს ხდება მხოლოდ ივნისის მეორე ნახევარში. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გიამბობთ, თუ როგორ უნდა მიიღოთ მოსავალი უფრო სწრაფად ადრეული ყაბაყის ღია გრუნტში გაზრდით.

თუ თქვენს ორგანიზმს უკვე მოენატრა საკუთარ ეზოში მოყვანილი ახალი ბოსტნეული, რომელიც სავსეა ვიტამინებით, ეს სტატია გამოგადგებათ. შრომისმოყვარე მებოსტნეების რჩევების გათვალისწინებით, შეძლებთ დააგემოვნოთ ახალგაზრდა ხრაშუნა ყაბაყის გემო მოსალოდნელ ვადაზე ბევრად უფრო ადრე.

როგორ მივიღოთ ადრეული ყაბაყი: რჩევები

ნერგების გაშენება

ამ უგემრიელესი ბოსტნეულის მოყვანის დასაჩქარებლად, ნერგები უნდა გაზარდოთ. მთავარია, ისინი ფანჯრის რაფაზე მზიან მხარეს მოათავსოთ. ამ გზით ყაბაყი შეძლებს მზის სხივების საჭირო რაოდენობის მიღებას. როდესაც ნერგები საკმარისად გაძლიერდება, გადარგეთ ისინი ღია გრუნტში. აირჩიეთ მზიანი ადგილი ნაყოფიერი ნიადაგით და კარგი სადრენაჟო სისტემით. დარგეთ ნერგები მათი ფესვების შესაბამის სიღრმეზე და შეეცადეთ არ დააზიანოთ ისინი ამ პროცესში.

მინი-სათბურის შექმნა

შეგიძლიათ სხვა მეთოდსაც მიმართოთ. უბრალოდ დათესეთ თესლი ღია გრუნტში. შემდეგ აიღეთ გადაჭრილი ბოთლები, რომლებიც განკუთვნილია 5-6 ლიტრზე. დააფარეთ ისინი მომავალ მცენარეებს. ასეთი მინი-სათბურების შექმნით თქვენ დაამზადებთ სპეციალურ დამცავ თავსახურებს. კარგ ამინდში მოაშორეთ ეს სტრუქტურები და თუ ყინვის საშიშროება იქნება, ისევ დააფარეთ.

სათანადო მოვლა

ყაბაყის ადრეული მოსავლის მისაღებად მნიშვნელოვანია მათი რეგულარული მორწყვა, განსაკუთრებით გვალვის პერიოდში. არ დაივიწყოთ, ბოსტნეულის მავნებლებისა და დაავადებებისგან დასაცავად პრევენციული ღონისძიებების გატარების მნიშვნელობა. ასევე აუცილებელია მცენარისთვის სასუქის მიწოდება.

როდესაც ყაბაყი სასურველ ზომას მიაღწევს, მაშინვე აიღეთ მოსავალი, რათა ახალი ნაყოფის ზრდა გაგრძელდეს. გამოიყენეთ ბასრი დანა ან მაკრატელი ბოსტნეულის ფრთხილად მოსაჭრელად. ამ გზით თავიდან აიცილებთ ღეროების დაზიანებას. მიჰყევით ამ მარტივ რჩევებს და თქვენ ბოსტანში გაჩნდება ადრეული ყაბაყი, რომელიც თავისი ზომებითა და საოცარი გემოთი გაგახარებთ.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს