პასქა უსაფუვრო ცომისგან, რომელიც რთულ რეცეპტებს დაგავიწყებთ

0
119

უსაფუვრო ცომისგან დამზადებული პასქა იდეალური ვარიანტია თანამედროვე დიასახლისებისთვის. პასქის ტრადიციული რეცეპტი ყოველმხრივ კარგია, არ ვდავობთ. სამწუხაროდ, მის მომზადებას დიდი დრო სჭირდება. თანამედროვე ცხოვრების გიჟური რიტმი ბევრ მზარეულს არჩევანს არ უტოვებს. ყველას არ შეუძლია სასწრაფო საქმეების ერთი დღით გადადება. საბედნიეროდ. ახალი რეცეპტები საფუვრის გარეშე სიტუაციას ცოტათი გამოასწორებს.

პასქა უსაფუვრო ცომისგან, რეცეპტი საქმიანი დიასახლისებისთვის

მარტივი გამოსავალი რთული სიტუაციიდან

ქვემოთ მოცემული რეცეპტი არა მხოლოდ ძალიან საქმიან, არამედ დამწყებ მზარეულსაც გამოადგება. საიდუმლო არ არის, რომ ბევრი ახალგაზრდა პასქას მაღაზიაში ყიდულობს, რადგან ეჭვი ეპარება, რომ საკუთარი ძალებით ტრადიციული დესერტის მომზადებას შეძლებს. აი, ამ რეცეპტით საოცრად სველი და ნაზი პასქა გამოგივათ. შედეგი გაგაოცებთ.

პასქის ინგრედიენტები:

  • 250 გ 9%–იანი ხაჭო
  • 200 გ ფქვილი
  • 200 გ შაქარი
  • 150 გ ცუკატი
  • 120 გ კარაქი
  • 10 გ ვანილი
  • 2 ქათმის კვერცხი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • მწიკვი მარილი

ჭიქურის ინგრედიენტები:

  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • 10 გ ჟელატინი
  • 50 მლ წყალი
  • 1 ს/კ ლიმონის წვენი
  • დეკორი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კვერცხი ათქვიფეთ, შაქარი, ვანილი და მარილი დაუმატეთ და ქაფიანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. ათქვეფა გააგრძელეთ, ცოტა რბილი კარაქი დაუმატეთ, შემდეგ ხაჭო დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.

2. ცალკე ჭურჭელში ფქვილი, სოდა და გამაფხვიერებელი აურიეთ. თანდათან კვერცხის ნარევს ფქვილის ნარევი დაუმატეთ და აურიეთ. მომავალი ცომი 15 წუთი დაასვენეთ. ამ დროში ცუკატები რამდენიმე კოვზ ფქვილში ამოავლეთ, შემდეგ ლიმონის ცედრასთან ერთად ცომს დაუმატეთ და აურიეთ.

3. საცხობის ფორმების ორი მესამედი ცომით გაავსეთ. პასქა წინასწარ 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 1 საათით აცხვეთ. შემდეგ მზა პასქებს გაგრილება აცადეთ და ფორმებიდან ამოიღეთ.

4. ჟელატინი ცივ წყალში დაასველეთ, გასივება აცადეთ. შემდეგ გახსენით თბილ წყალში (არა მდუღარეში). შაქრის ფხვნილი, ლიმონის წვენი დაუმატეთ და მომზადებამდე ათქვიფეთ. პასქებს ჭიქური წაუსვით და ზემოდან გემოვნებით დეკორი მოაყარეთ.

პასქა უსაფუვრო ცომისგან მზადაა. მისი გემო ოჯახის წევრებს ნამდვილად მოეწონებათ. გემრიელად მიირთვით!