მილიონერების საუზმე თქვენს სამზარეულოში – წარმოუდგენლად გემრიელი ფორშმაკი მხოლოდ 5 წუთში 

0
3378

დღეს ებრაული სამზარეულოს რესტორნებში ფორშმაკი ძალიან მოდურ კერძად ითვლება. ფორშმაკის ბევრი რეცეპტი არსებობს. ყველა ძვირადღირებულ რესტორანს აქვს ფორშმაკის საკუთარი ვერსია, რომელსაც ისტორიულად სწორ ვერსიად მიიჩნევს. სინამდვილეში, ეს კერძი სტატუსის კატეგორიას საერთოდ არ მიეკუთვნება. პირიქით, უბრალო ხალხის ყოველდღიურ საჭმლად ითვლებოდა. ხელმისაწვდომი ფორშმაკი, რომლის რეცეპტს დღეს გთავაზობთ პაპარაცი, აჩვენებს, რომ მარტივი ძველებური საჭმელი ისეთივე გემრიელი შეიძლება იყოს, როგორც რესტორნის მაღალი სტატუსის მქონე კერძი.

ხელმისაწვდომი ფორშმაკი, მარტივი და სასიამოვნო რეცეპტი

მნიშვნელოვანი დეტალი

შეგახსენებთ, რომ ფორშმაკი ტრადიციულად წასახემსებელი იყო, ხოლო წასახემსებელი, როგორც წესი, სწრაფად და მარტივად მზადდება. ჩვენი ხელმისაწვდომი ფორშმაკი ზუსტად 17 წუთში მზადდება, თან 12 წუთი მომზადებისთვის მომზადებას სჭირდება. მაღალი ხარისხის კერძია, რომლითაც ოჯახს დილით შეგიძლიათ გაუმასპინძლდეთ.

ინგრედიენტები:

  • 250 გ ქაშაყი
  • 30 გ კარაქი
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 1 ჩ/კ 9%–იანი ძმარი
  • 0,5 ჩ/კ შაქარი
  • 2 ქათმის კვერცხი
  • 1 ხახვი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი გარეცხეთ და მოხარშეთ. ქაშაყი გაწმინდეთ, ძვლები მოაშორეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ასეთი ფორმით ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ.

2. ხახვი გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ბლენდერის ჭიქაში ქაშაყს დაუმატეთ. აქვე დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, კარაქი, ძმარი და შაქარი. გაცივებული კვერცხი გაფცქვენით და ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ.

3. მომავალი ფორშმაკი დააბლენდერეთ და 5 წუთით მაცივარში შეინახეთ. ამ დროში ჭვავის პურის რამდენიმე ნაჭერი გახუხეთ.

ესეც ასე, მარტივი ფორშმაკი მზად არის. რეკომენდებულია, სუფრაზე გაიტანოთ ხრაშუნა პურთან ერთად. თითებს ჩაიკვნეტთ. გემრიელად მიირთვით!