დიეტოლოგი სოლომატინა. რატომ ხდება პური უფრო ჯანსაღი საყინულეში შენახვის შედეგად

0
615

დიეტოლოგმა ელენა სოლომატინამ განმარტა, რატომ არის სასურველი პურის მაცივარში შენახვა.

დიეტოლოგმა სოლომატინამ განაცხადა, რომ საყინულეში პურის შენახვა მას უფრო ჯანსაღს ხდის და განმარტა რატომ. ექიმის თქმით, ეს მეთოდი ახანგრძლივებს პროდუქტის შენახვის ვადას და გარდა ამისა, ამცირებს მის გლიკემიურ ინდექსს. ეს ნიშნავს, რომ მისი ჭამის შემდეგ სისხლში შაქრისა და ინსულინის დონე უფრო ნელა მატულობს, რაც ხელს უშლის ცხიმების დაგროვებას და მეტაბოლურ დარღვევებს.

„პური შეიცავს სახამებელს და თუ მას მაცივარში გააციებ, ის რეზისტენტული ხდება. საკვების სახით მისი მოხმარების შემდეგ, ადამიანის სისხლში გლუკოზის დონე ნაკლებად იმატებს და ცხიმი ზედმეტ კილოგრამებში არ გროვდება“, – განაცხადა სოლომატინამ.

საყინულეში შენახული პური ასევე უფრო ჯანსაღი ხდება, რადგან მისი გადამუშავება ხდება უფრო ნელა, რაც ახანგრძლივებს დანაყრების შეგრძნებას. გარდა ამისა, ეს პური უფრო ეფექტურად კვებავს ნაწლავის მიკრობიოტას, განმარტა დიეტოლოგმა.

ხის საპურე პურის შესანახად არ არის შესაფერისი. ელენა სოლომატინამ განმარტა, რომ პურის შენახვის სწორი გზაა მისი შენახვა ბუნებრივი მასალებისგან დამზადებულ დახურულ კონტეინერებში. პოლიეთილენის პარკები ან ხის საპურე არ არის შესაფერისი ამისთვის. მათში შენახული პური უფრო სწრაფად ტენიანდება და პათოგენურ მიკროფლორას იძენს.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს