თერაპევტმა გალინა ვოლკოვამ ულტრა დამუშავებულ საკვებს სხეულის ნაადრევი დაბერების „პროვოკატორი“ უწოდა.
ექიმმა ვოლკოვამ ისაუბრა ადამიანების მიერ მოხმარებული საკვების გავლენის შესახებ მათ დაბერებაზე. ექიმმა განაცხადა, რომ ნაადრევ დაბერებას იწვევს საკვები, რომელიც შეიცავს ემულგატორებს, სხვა ხელოვნურ დანამატებს და ასევე დიდი რაოდენობით შაქარს.
„სამრეწველო პირობებში წარმოებული საკვები კონსერვანტების, შემასქელებლებისა და ხელოვნური არომატიზატორების გამოყენებით – საზიანოა ორგანიზმისთვის და იწვევს ნაადრევ დაბერებას. იგივე გავლენა აქვს დიდი რაოდენობით შაქრის შემცველ საკვებს“, – თქვა ექიმმა.
მან აღნიშნა, რომ ახალგაზრდობის გახანგრძლივებას და კარგ ფორმაში ყოფნას ხელს უწყობს, უპირველეს ყოვლისა, რაციონი, რომელიც დაბალანსებულია ცილებით, ცხიმებითა და ნახშირწყლებით. სპეციალისტმა ყურადღება გაამახვილა იმ ფაქტზე, რომ მრავალფეროვანი მცენარეული საკვების ყოველდღიური პორცია მინიმუმ 400 გრამი უნდა იყოს.
ნაადრევი დაბერების პრევენციისთვის ასევე მნიშვნელოვანია სუფთა წყლის ყოველდღიურად დალევა, დარწმუნებულია ექსპერტი.
მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.