როცა სიცხისგან ხსნა არ არის, ებრაულ ცივ წვნიანს ვამზადებ და ცხოვრება მაშინვე მარტივდება

3579

უნივერსიტეტში გამიმართლა, მიმეღო არა მხოლოდ კარგი განათლება, არამედ შემეძინა საუკეთესო მეგობრები. როცა დედაქალაქში პრაქტიკაზე ჩამოვედით, მაშინვე სხვადასხვა განყოფილებაში გადაგვანაწილეს. პრაქტიკას კვლევით ინსტიტუტში გავდიოდით. მოვხვდი განყოფილებაში, სადაც ერთი მშვენიერი ქალი მუშაობდა. ძალიან ჭკვიანი ქალი იყო, ასევე კარგი მზარეულიც, როგორც მოგვიანებით გავიგე. თურმე ებრაელ ქალებს გემრიელი საკვების ჭამა ძალიან უყვართ. მან მასწავლა ამ შედევრის, ჭარხლის ცივი წვნიანის მომზადება.

ერთკვირიანი პრაქტიკის შემდეგ მე და კიდევ რამდენიმე ადამიანი სტუმრად მიგვიწვია. ამ დროში ძალიან დავმეგობრდით და სურდა გემრიელი კერძებით გაგვმასპინძლებოდა. ყოველთვის ამბობდა: „მთავარია სწორი ინგრედიენტები შეარჩიოთ და უბრალო კერძიც ახალი ფერებით ათამაშდება“. ივნისი იყო და წარმოუდგენელი სიცხე იდგა. ყველა ოცნებობდა სიგრილეზე და სუფთა ჰაერზე. სწორედ ამ წვნიანმა მოგვანიჭა ნანატრი სიგრილე სიცხეში. ახალმა მეგობარმა თავისი საფირმო ჭარხლის ცივი წვნიანი მოამზადა.

ჭარხლის ცივი წვნიანი – ოჯახური ბედნიერების გასაღები

მოგვიანებით, რეცეპტი გამოვართვი და ახლა ზაფხულობით მხოლოდ მას ვამზადებ. მთელი ოჯახი აღტაცებულია და დამატებას აუცილებლად ითხოვს. სიტყვაზე, ამ ცივი წვნიანის წყალობით ქმარმა ხელი მთხოვა. ვერ წარმოედგინა ცხოვრება ამ შესანიშნავი კერძის გარეშე. გადავწყვიტე გაგიზიაროთ ცივი წვნიანის რეცეპტი. შესაძლოა მისი წყალობით ჩემსავით ვინმემ იპოვოს ბედნიერება ან უბრალოდ მცხუნვარე სიცხეს თავი დააღწიოს.

რამდენიმე კარტოფილი და სტაფილო წინასწარ მოხარშეთ. ყოველთვის საშუალო ზომის ბოსტნეულს ვიღებ. 1 ჭარხალი მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ. ჭარხალი მსხვილი და სასალათე, ძალიან წითელი უნდა იყოს. ამ კერძის მთავარი საიდუმლო ახალი არომატული მწვანილია. დაგვჭირდება მთელი კონა არომატული კამა, რომელიც წვრილად უნდა დაჭრათ. მაშინვე წვნიანის ქვაბში მოათავსეთ. კამას დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ოდნავ დანაყეთ, რომ მწვანილს წვენი გამოუვიდეს.

შემდეგ წინასწარ გაცივებული და გასუფთავებული კარტოფილი და სტაფილო პატარა კუბებად დაჭერით. 2 საშუალო ზომის ახალი კიტრი პატარა კუბებად დაჭერით. რაც უფრო წვრილი და თანაბარი კუბები გამოვა, მით უფრო მდიდარი იქნება წვნიანის გემო. ამის შემდეგ ქვაბში მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი 2 მოხარშული კვერცხი. ბოლოს წვნიანს ჭარხალი დაუმატეთ. დაჭრილი ჭარხალი არ მიყვარს, ამიტომ წვრილად ვხეხავ. აქ, როგორც ამბობენ, ვისაც როგორ მოსწონს.

ცივი წვნიანის რეცეპტი

გემოვნებით მარილი მოაყარეთ და არაჟანი დაუმატეთ. საშუალო ცხიმიანობის არაჟანი გულუხვად დაუმატეთ, თუმცა ისევ, ვისაც როგორ მოსწონს. შემდეგ 1 ლიმონის წვენი დაუმატეთ. ამ წვნიანში სიმჟავის გემო მომწონს. თუ ლიმონი არ გაქვთ, ლიმონმჟავათი ან ვაშლის ძმრით ჩაანაცვლეთ. ისევ ყველაფერი დამოკიდებულია გემოვნებაზე. ყველაფერს კარგად აურიეთ. ბოლოს სუფთა სასმელი წყალი დაუმატეთ. თუ გსურთ მინერალური წყლით ჩაანაცვლეთ. თავად ჩვეულებრივი წყალი უფრო მომწონს.

არომატული ჭარხლის ცივი წვნიანი მზად არის. სუფრაზე მაშინვე შეგიძლიათ გაიტანოთ. ყოველ წელს მოუთმენლად ველოდები ზაფხულს, რომ ისევ მოვამზადო ეს გასაოცარი კერძი.