ყოველდღიურად ვეძებთ ამა თუ იმ კერძის მომზადების უფრო მარტივ მეთოდებს. რა თქმა უნდა, საკვების ბანალურ გაცხელებასაც დიდი მნიშვნელობა აქვს, ასეა? მაგრამ შესაძლებელია, მაგალითად, წყლის ადუღება მიკროტალღურ ღუმელში? ბოლო დროს ხომ ეს მოწყობილობა საპატიო ადგილს იკავებს ნებისმიერ სამზარეულოში. ამ კითხვაზე პასუხს ერთად გავიგებთ.
წყლის ადუღება მიკროტალღურ ღუმელში
ცხელი სენდვიჩები, სადილის გაცხელება ან ფინჯანი ჩაი? ეს ყველაფერი პრობლემას არ წარმოადგენს, თუ გაქვთ მიკროტალღური ღუმელი. რა უნდა ვთქვათ, გამოცდილი დიასახლისები ამ მოწყობილობაში მარტივი ცომეულის მომზადებასაც ახერხებენ. საინტერესოა, რომ არის რაღაცები, რისი გაკეთებაც არ ღირს, თუ კითხვა აღნიშნულ საოჯახო დამხმარეს ეხება.
მაგალითად, წყლის ადუღება მიკროტალღურ ღუმელში არ ღირს. რა თქმა უნდა, საკმაოდ უცნაურად ჟღერს. ეს ელექტრო მოწყობილობა აცხელებს წყალში შემცველ ნივთიერებას დეციმეტრის დიაპაზონში ელექტრომაგნიტური გამოსხივების წყალობით. ასე სწრაფად შეგიძლიათ ხემსის მომზადება, საკვების გათბობა ან მზა კერძის გალღობა.
სამწუხაროდ, წყალთან სხვა სიტუაცია გვაქვს. პრობლემა თავად სითხეშია. მაგალითად, თუ გსურთ წყლის ადუღება მიკროტალღურ ღუმელში, მოემზადეთ მისი შეცვლილი გემოსთვის. განსხვავება შეიძლება უმნიშვნელო იყოს, თუ არ ხართ მგრძნობიარე ადამიანი. ეს გამოწვეულია იმით, რომ გათბობა არათანაბრად ხდება.
გემოს შეცვლა და ზედმეტად გაცხელება
უფრო ზუსტად, მიკროტალღური ღუმელი გავლენას ახდენს წყლის მოლეკულებზე შემთხვევითი თანმიმდევრობით. ასე ერთი ნაწილი ცხელდება, მეორე ნაწილი ცივი რჩება. გემოს შეცვლაზე ჟანგბადის ნაკლებობა გავლენას ახდენს. ტრადიციული გაცხელებისას 02 მოლეკულები ბუნებრივად თავისუფლდება. აქედან გამომდინარე, შეიძლება იფიქროთ, რომ წყალი ახალი არაა.
მიკროტალღურ ღუმელში წყლის ადუღება არ ღირს უფრო სერიოზული მიზეზითაც. და არა, დღეს შეთქმულების თეორიებს გვერდს ავუვლით. სინამდვილეში, საფრთხეს ჭურჭლის გაცხელება შეიცავს. ჭურჭელი შეიძლება დაზიანდეს ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილების გამო. ეს, როგორც მიხვდით, დამწვრობის ან დაშავების საფრთხეს შეიცავს.
რა თქმა უნდა, არ მოგიწოდებთ, რომ მიკროტალღურ ღუმელში წყლის ადუღება შეწყვიტოთ. ბრიტანელები ხშირად იყენებენ ამ ხრიკს ჩაის მოსამზადებლად. როგორც ცნობილია, ეს სასმელი წარმოუდგენლად პოპულარულია ნისლიანი ალბიონის მცხოვრებთა შორის. მთავარია გამოიყენოთ თბოგამძლე კონტეინერი, რომელიც ასეთ გამოცდას ადვილად გაუძლებს.