ხინკალი – ქართული სამზარეულოს მეფე (მომზადების რეცეპტი + ვიდეო)

288

შემადგენლობა:

  • ღორის ხორცი – 1 კგ (ან ცხვრისხორცი)
  • ხახვი – 5 თავი
  • კვერცხი – 1 ცალი
  • მწვანილი – გემოვნებით
  • პილპილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადება:

  1. ღორის ან ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად და გავატაროთ ხორცის მანქანაში. მანდვე გავატაროთ ხახვი. ხორცის ფარშს შევურიოთ: პილპილი, მარილი,ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი. დავამატოთ თბილი წყალი (დაახლოებით 1 ჭიქა).
  2. ცომი უნდა მოვზილოთ მაგარი. ნახევარ ლიტრ წყალში ჩავყაროთ მარილი, დავამატოთ კვერცხი და ფქვილი. კარგად მოვზილოთ, დავაბრტყელოთ.
  3. ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები და ისინიც გავაბრტყელოთ.
  4. თითოეულ ცომზე დავაწყოთ 1 ს/კ ხორცი, შემოვუკეცოთ ნაპირები, რაც შეიძლება წვრილი ნაოჭებით.
  5. ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში.
  6. როცა ყველა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი. ამოვაწყოთ ხინკლები თეფშზე, ისე რომ არ დაიხას. მოვაყაროთ პილპილი.

გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს