ქარსალა ლავაშში გახვეული, რომელიც სენდვიჩზე უფრო გემრიელია

7

დღესასწაულებზე მაგიდა და მაცივარი სხვადასხვა გემრიელი კერძებით ივსება. დიასახლისები კი გამუდმებით ეძებენ რეცეპტებს, რომლითაც შეძლებენ ოჯახის და სტუმრების გაოცებას. მართალია, ზოგიერთი ტრადიციული კერძის შეცვლა ძალიან რთულია, მაგრამ შესაძლებელია! მაგალითად, ცნობილი სენდვიჩი ქარსალით შეგიძლიათ შეცვალოთ უჩვეულო წასახემსებლით, რომელიც მსგავსი ინგრედიენტებით მზადდება. ლავაში ქარსალით არაფრით ჩამოუვარდება სენდვიჩს გემოთი, მაგრამ სადღესასწაულო სუფრაზე უფრო სოლიდურად გამოიყურება.

ამ რეცეპტის შესახებ გავიგე ერთ-ერთ რესტორანში კორპორაციულ წვეულებაზე. ბანკეტი სადღესასწაულო კერძებისგან შედგებოდა, მაგრამ უფრო თანამედროვე ინტერპრეტაციით. ლავაშის რულეტი ქარსალით თავიდან გაუგებარი მეჩვენა, მაგრამ კერძი სუფრიდან სწრაფად ქრებოდა, ამიტომ მისი გასინჯვა გადავწყვიტე. არც ვინანე! ახლა ასეთ წასახემსებელს ჩემი სტუმრებისთვის ვამზადებ.

ლავაში ქარსალით სენდვიჩის ნაცვლად

ამ რეცეპტის მთავარი უპირატესობა მისი სიმარტივე და მომზადების სიჩქარეა. ინგრედიენტები წინასწარ შეგიძლიათ მოამზადოთ, ხოლო რულეტი ააწყოთ სუფრაზე გატანამდე. გარდა ამისა, ლავაშის კერძები ყოველთვის საინტერესოდ გამოიყურება წვნიანი ჭრილის წყალობით.

ლავაშის რულეტი ქარსალის შიგთავსით

ინგრედიენტები:

  • 1 ლავაში
  • 1 კონსერვი ქარსალა (150 გრამი)
  • 3 ს/კ მაიონეზი
  • 1 ახალი კიტრი
  • 100 გ ხმელი ყველი
  • 2 კვერცხი
  • სალათის ფურცლები

მომზადების წესი:

1. კვერცხი მაგრად მოხარშეთ. გაცივების შემდეგ კვერცხი მსხვილად გახეხეთ.

2. კიტრი გარეცხეთ და რგოლებად დაჭერით.

3. ყველი მსხვილად გახეხეთ. სურვილისამებრ, ნახევარი ხმელი ყველი, ნახევარი მდნარი ყველი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ძალიან გემრიელი გამოვა.

4. ქარსალა ზეთისგან დაწურეთ. თუ თევზს მაგარი კუდი აქვს, ჯობია მოაჭრათ, მაგრამ ამის გაკეთება აუცილებელი არ არის.

5. ლავაში სამუშაო ზედაპირზე გაშალეთ და მაიონეზი სქლად წაუსვით. ასე ლავაში ცოტა დარბილდება და ადვილად დაახვევთ. ლავაშის მთელ ზედაპირზე ყველი გაანაწილეთ.

6. ზემოდან კიტრის ფირფიტები თანაბრად გაანაწილეთ. კიტრს ზემოდან გახეხილი კვერცხი მოაყარეთ.

7. შიგთავსის შემდეგ ფენაზე გადადით, სალათის ფურცლებზე.

8. სულ ბოლოს ქარსალა დააწყვეთ. თუ ძალიან დიდი ქარსალები შეგხვდა, სიგრძეზე შეგიძლიათ გაჭრათ.

9. რულეტი დაახვიეთ. ლავაში ქარსალით 30 წუთი მაცივარში შეინახეთ, რომ წასახემსებელი ცოტა ხნით გააჩეროთ. თუ დრო არ გაქვთ, კერძი სუფრაზე მაშინვე შეგიძლიათ გაიტანოთ. რულეტი დაახლოებით 2 სმ ზომის ნაჭრებად დაჭერით, წასახემსებელი თეფშზე გადაიტანეთ და სტუმრებს გაუმასპინძლდით.

გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს