ვაშლის ნამცხვარი „3 ჭიქა“ – სწრაფად ცხვება და ტორტის გემო აქვს

2

ვაშლი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულ სეზონურ ხილად სამართლიანად ითვლება. ვაშლის მოსავალს აცივებამდე იღებენ, რომ ნაყოფი მომდევნო სეზონამდე შეინარჩუნონ. გასაკვირი არ არის, რომ ამ პერიოდში ვაშლის ცომეული პოპულარობის ახალ პიკს აღწევს. ვინაიდან სულ უფრო მეტად გვინდა თბილი სახლური საჭმელი, დესერტი ვაშლის შიგთავსით ხშირად ჩნდება ჩვენს სუფრაზე. ჩემი ოჯახის ერთ-ერთი საყვარელი რეცეპტია ნაყარი ვაშლის ნამცხვარი.

ეს დელიკატესი ქალაქის ერთ-ერთ კაფეში გავსინჯე. შემოდგომის ცივი დღე იდგა, ამიტომ კაფეში მისულს მომინდა დესერტი, რომელიც სახლის და მყუდროების განცდას მომიტანდა. საყვარელმა მოლარემ მათი საფირმო ვაშლის ნამცხვარი შემომთავაზა. შევუკვეთე და არ ვინანე. იმდენად გემრიელი იყო, სახლში დაბრუნებისთანავე რეცეპტის ძებნა დავიწყე. აღმოჩნდა, რომ ძალიან მარტივად მზადდება.

ნაყარი ვაშლის ნამცხვარი ჩაიზე მისაყოლებლად

ამ ნამცხვრის მთავარი უპირატესობა არის ის, რომ ძალიან რბილი და სველი გამოდის. ამავდროულად, ძალიან მარტივად მზადდება. ნამცხვარს „სამი ჭიქა“ ტყუილად არ შეარქვეს. ცომის მოსამზადებლად საჭიროა თითო ჭიქა სამი ძირითადი ინგრედიენტი, ამიტომაც ნამცხვარი მარტივად მოსამზადებელი და ბიუჯეტური გამოდის. სცადეთ და თავად დარწმუნდებით.

ვაშლის ნამცხვრის სწრაფი რეცეპტი

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა მანანის ბურღული
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 70 გ კარაქი
  • 1 კგ ვაშლი
  • 100 მლ რძე
  • 12 გ გამაფხვიერებელი
  • 1 პაკეტი ვანილი
  • შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

1. ცომის ბაზა მოამზადეთ. დიდ თასში აურიეთ მანანის ბურღული, ფქვილი და შაქარი. ამ რეცეპტში უფრო მნიშვნელოვანია მოცულობა, ვიდრე ინგრედიენტების ზუსტი წონა. სტანდარტული ჭიქებით ვზომავ. ძირითად ინგრედიენტებს დაუმატეთ ვანილი და გამაფხვიერებელი და აურიეთ. სურვილისამებრ, ვანილის ნაცვლად დარიჩინი შეგიძლიათ გამოიყენოთ, რადგან დარიჩინი ვაშლის გემოს იდეალურად ავსებს. მშრალი ნარევი 4 ნაწილად გაყავით. ეს ფენები იქნება.

2. შიგთავსს მიხედეთ. წვნიანი და ოდნავ მჟავე ვაშლი შეარჩიეთ. ასე მზა დესერტის გემო უფრო ჰარმონიული გამოვა. ვაშლი გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ. გახეხილი ვაშლი სამ თანაბარ ნაწილად გაყავით. ვაშლი რომ არ გამუქდეს, ცოტა ლიმონის წვენი მოასხით. თუ ტკბილი ვაშლია, უფრო მეტი ლიმონის წვენი მოასხით, რომ შიგთავსს სიმჟავე შემატოთ.

3. საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. ნამცხვრის აწყობა დაიწყეთ. პირველ ფენად ცომის მშრალი ნარევი ჩაყარეთ და გაასწორეთ. ზემოდან ვაშლის ფენა დაუმატეთ და თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ ისევ ვაშლის ფენა დაუმატეთ. ასე ვაშლის და ცომის ფენების მონაცვლეობით ნამცხვარი ააწყვეთ.

4. ზემოთ ცომის ფენა უნდა აღმოჩნდეს. წინასწარ გაცივებული კარაქი მსხვილად გახეხეთ და ნამცხვრის ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ. სულ ბოლოს, რძე მოასხით.

5. ნაყარი ვაშლის ნამცხვარი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთი აცხვეთ. ხის ჩხირით ან ასანთის ღერით მზაობა შეამოწმეთ. მზა ნამცხვარი გააცივეთ და შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ჩაის, ყავას ან წვენს მიაყოლეთ. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს