ვამზადებთ ხრაშუნა სატაცურს უკრაინელი მზარეულის კლოპოტენკოს რეცეპტით

68

თანამედროვე ადამიანის სასურსათო კალათა მრავალფეროვნებით სავსეა. თუ ჩვენი მშობლები რაციონში რთავდნენ ძირითადად ადგილობრივ პროდუქტებს, ჩვენ შესაძლებლობა გვაქვს მთელი მსოფლიოს დელიკატესები მივირთვათ. მართალია, არსებობს პროდუქტები, რომლებიც აქაც მოჰყავთ, მაგრამ მათი მოშინაურება რთულია. მაგალითად, დღემდე ბევრმა არ იცის, როგორ მოამზადოს სატაცური, თუმცა ეს ბოსტნეული ჩვენთვის ახალი არ არის.

სატაცური რომ გემრიელი შეიძლება იყოს, მხოლოდ მეგობართან სტუმრობის შემდეგ გავიგე. მის მიერ მომზადებული ერთ-ერთი კერძი იყო სატაცური, რომელსაც ადრე სრულფასოვან კერძად არც აღვიქვამდი. მეგობარმა გამაოცა. სატაცური უკრაინელი მზარეულის ევგენი კლოპოტენკოს რეცეპტით მოამზადა. გემო იმდენად მომეწონა, ახლა ამ რეცეპტით ვამზადებ სატაცურს მთელი ოჯახისთვის. წარმოუდგენლად მარტივია!

როგორ მოვამზადოთ სატაცური?

სატაცური ხახვის ახლო ნათესავია, მაგრამ გემოთი ამას ვერ იტყვით. საკვებად გამოიყენება სატაცურის დაახლოებით 20 სმ ზომის ყლორტები. მათში საუკეთესოდ შენარჩუნებულია ხრაშუნა, მაგრამ ნაზი ტექსტურა.

დაბალკალორიულების მიუხედავად სატაცური გამოირჩევა მიკროელემენტების და ვიტამინების ნაკრებით. მასში ბევრი A და E ვიტამინია, რომლებიც გვჭირდება კანის, თმის და ფრჩხილების სილამაზისთვის. გარდა ამისა, სატაცური შეიცავს კალიუმს, რომელიც მნიშვნელოვანია გულის ჯანმრთელობისთვის. აი, K ვიტამინი სისხლის შედედებას აუმჯობესებს.

სატაცური შეიცავს ფოლიუმის მჟავას, რომელიც ღირებულია ქალის ჯანმრთელობისთვის, ასევე ორსული ქალების ორგანიზმისთვის. სატაცური რეკომენდებულია შეშუპებისკენ მიდრეკილი ადამიანებისთვის, რადგან თირკმლების მუშაობას ააქტიურებს. უჯრედისის შემცველობის წყალობით დადებითად მოქმედებს ნაწლავებზე, რაც სატაცურს შეკრულობის პრევენციულ საშუალებად აქცევს.

სატაცურის მომზადება საკმაოდ მარტივია, ხოლო გემო შეუდარებელი გამოდის.

სატაცურის რეცეპტი ევგენი კლოპოტენკოსგან

ინგრედიენტები:

  • 12 ცალი სატაცური
  • 1 ლ წყალი
  • 2 ჩ/კ მარილი
  • 50 გ კარაქი
  • 1 ლიმონი

მომზადების წესი:

1. სატაცურის მომზადებით დაიწყეთ. ღეროებს ქვედა ნაწილი მოაჭერით, რომ დარჩეს მხოლოდ წვნიანი, ხრაშუნა მწვანილი. თუ სატაცურს მთლიანად ამზადებთ, ამ ნაწილს მეტი დრო დასჭირდება. შემდეგ ღეროების ქვედა ნაწილი მკვრივი ქერქისგან უნდა გაათავისუფლოთ.

2. აიღეთ ჭურჭელი, რომელშიც სატაცურს მოხარშავთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ყლორტები წყალში ბოლომდე უნდა მოთავსდეს. თუ ამ დიამეტრის ქვაბი არ გაქვთ, ტაფა გამოიყენეთ. ჭურჭელში წყალი ჩაასხით და მარილი დაუმატეთ. წყლის ადუღებას დაელოდეთ.

3. მდუღარე წყალში სატაცური ზუსტად 1 წუთით მოათავსეთ. წინასწარ ცივი წყლით სავსე თასი მოამზადეთ. ყინული შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მოხარშული სატაცური ცივ წყალში გადაიტანეთ, რომ მომზადება შეწყვიტოს. სატაცური უკვე ამ ეტაპზე შეგიძლიათ მიირთვათ. მარილი და საყვარელი სანელებლები დაუმატეთ.

4. იდეალური გემოს მისაღებად სატაცური შეწვით. მშრალ ტაფაზე კარაქი გაადნეთ და მოხარშული სატაცური დააწყვეთ. აქვე დაუმატეთ ცოტა ლიმონის წვენი და მწიკვი მარილი გემოვნებით. სატაცურის მოსამზადებლად მხოლოდ 1 წუთი საკმარისია.

5. მზა სატაცური ქაღალდის პირსახოცზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაშოროთ. თუმცა ამის გაკეთება აუცილებელი არ არის. მზა სატაცური მიირთვით ცალკე კერძად ან დაუმატეთ ხორცს, თევზს, გარნირს ან კვერცხს. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს