ხრიკები, როგორ გაწმინდოთ სკუმბრია სწრაფად ფილეს მისაღებად

6

რამდენი საოცარი კერძის მომზადება შეიძლება სკუმბრიისგან! ეს შესანიშნავი თევზი იდეალურია როგორც ყოველდღიური, ასევე სადღესასწაულო სუფრისთვის. მაგრამ არის ერთი დაბრკოლება. ამ თევზის გაწმენდა ძალიან რთულია. სკუმბრია ფილეს მისაღებად სწორად რომ გაწმინდოთ, დიდი დროის დახარჯვა მოგიწევთ.

ერთხელ ჩემი და მესტუმრა და დაინახა, როგორ ვწვალობდი თევზის გაწმენდისას. გამიზიარა თევზის დამუშავების საიდუმლო მეთოდი, რომლის შესახებ გაიგო კოლეგისგან, გამოცდილი მზარეულისგან. ახლა ყოველთვის ამ რჩევას ვიყენებ. თევზის გაწმენდის პროცესი მარტივი და სწრაფი გახდა.

როგორ გაწმინდოთ სკუმბრია ეფექტურად: რამდენიმე სასარგებლო ხრიკი

მთელი პროცესი შეიძლება დაიყოს 5 ეტაპად.

  1. თევზი გარეცხეთ, საჭრელ დაფაზე მოათავსეთ და თავი მოაჭერით. პირველი ხრიკი, როგორ გააკეთოთ ეს სწორად: დანა გვერდითა ფარფლის ქვეშ 45 გრადუსიანი კუთხით მოათავსეთ და თავის შუა ნაწილისკენ მიმართეთ. მეორე მხარეს იგივე მოძრაობა გაიმეორეთ. ახლა თავს მარტივად მოაჭრით.
  2. თევზი მუცლის მთელ სიგრძეზე წვრილად ჩაჭერით. ჩაჭრა დაიწყეთ იმ ადგილიდან, სადაც სკუმბრიას აქვს სფინქტერი. სხვათა შორის, ის მთლიანად უნდა ამოჭრათ. ამ ამოცანის შესასრულებლად ბასრი დანა დაგჭირდებათ.
  3. თევზი შიგნეულისგან გაწმინდეთ. დანით აფხიკეთ აპკი, რომელიც მუცლის შიდა ნაწილში მდებარეობს. შემდეგ თევზის შიდა ნაწილი კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყალში.
  4. მეოთხე ეტაპზე კუდის და ფარფლების მოჭრა დაიწყეთ. დროა სკუმბრია ფილედ დაჭრათ. ზურგზე ჩაჭერით. ძალიან ზედაპირული ჩანაჭერი შეიძლება იყოს, რადგან შემდეგ ფილედან ძვლების მოშორება ხელით მოგიწევთ. თევზი ორ ნაწილად გაყავით. ხერხემალი ისე მოაშორეთ, რომ მასზე ცოტა ხორცი დარჩეს. სპეციალური მკვნეტარათი ყველა დიდი ძვალი ფილედან ამოიღეთ.
  5. ერთ-ერთ ურთულეს ეტაპზე გადავიდეთ. ეს არის კანის მოცილება. მეორე ხრიკი: თავთან კანის კიდეზე, ფილეს ქვეშ დანა ფრთხილად მოათავსეთ და კუდისკენ გადაატარეთ. ნელი და გლუვი მოძრაობა შეასრულეთ, რომ უთხელესი კანი არ გაიხეს. სხვათა შორის, თუ გეგმავთ სკუმბრიის გამოცხობას, კანი შეგიძლიათ დატოვოთ. ასე ნაკლები წვალება მოგიწევთ.

რა თქმა უნდა, სკუმბრიის ფილეს მისაღებად გარკვეული ძალისხმევა უნდა გაიღოთ. პირველად ეს პროცესი დიდ დროს წაგართმევთ, მაგრამ ყოველ შემდეგ ჯერზე ტემპს აუჩქარებთ. შედეგად, თევზის დაჭრაში გამოცდილი გახდებით.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს