ზარმაცი ბელიაში ტაფაზე: ოქროს რეცეპტი

1

თუ თქვენი ოჯახის წევრებს სურთ შინ გამომცხვარი გემრიელი ღვეზელები, მაგრამ ცომის დიდხანს მოზელის დრო და სურვილი არ გაქვთ, ზარმაცი ბელიაშები სწრაფად შეწვით. კერძი მარტივად მზადდება! მოამზადეთ ცომი ისე, როგორც ოლადებისთვის, დაუმატეთ ფარში და რამდენიმე წუთში ტაფიდან ამოიღებთ გასაოცარ წასახემსებელს!

აღსანიშნავია, რომ ფქვილის რაოდენობა თავად უნდა დაარეგულიროთ. მთავარია, რომ მზა ცომი ისეთივე სისქის იყოს, როგორც კლასიკური ოლადების ცომი. ამ მომენტის გაკონტროლება არ გამოგრჩეთ.

როგორ მოვამზადოთ ზარმაცი ბელიაშები ტაფაზე სწრაფად და მარტივად

ასეთი ნოყიერი წასახემსებლების მომზადებისას შიგთავსით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. წინასწარ შემწვარ ფარშთან ერთად ბელიაში წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. ამისთვის ხახვი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ტაფაზე მზესუმზირას ზეთი დაასხით. დაჭრილი ხახვი ტაფაზე დაყარეთ და 1 წუთი შეწვით. ხორცის ფარში დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. დაელოდეთ ხორცის გაღიავებას, შემდეგ ქურიდან გადადგით. ჩანგლით მსხვილი ნაჭრები დაანაწევრეთ. დაქუცმაცებულ ფარშს დაუმატეთ მარილი და ნებისმიერი სანელებელი, შემდეგ აურიეთ. მზადაა.

ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა კეფირი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 0,5 ჩ/კ შაქარი
  • 2 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • დაფქული შავი წიწაკა
  • 1 ხახვი
  • 3 კბილი ნიორი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კეფირი მსუბუქად გააცხელეთ. სოდა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. შაქარი და 0,5 ჩ/კ მარილი დაუმატეთ. ისევ აურიეთ. მიღებული ნარევი 2 წუთი გააჩერეთ.

2. ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. ინგრედიენტებს აურიეთ ერთგვაროვანი, ზომიერად სქელი მასის მიღებამდე.

3. ხახვი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ნიორი გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ. ბოსტნეული, 0,5 ჩ/კ მარილი და დაფქული შავი წიწაკა ფარშს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

4. ფარში ცომში ჩაყარეთ. კოვზით კარგად აურიეთ.

5. ტაფაზე მზესუმზირას ზეთი გააცხელეთ. დაახლოებით 2 სუფრის კოვზი მასა ტაფაზე გადაიტანეთ. ბელიაშის სისქე 1 სმ-ზე მეტი არ უნდა იყოს.

6. ზარმაცი ბელიაშები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

კერძის გემო უფრო საინტერესო რომ გახადოთ, შიგთავსს ახალი მწვანილი დაუმატეთ. ოხრახუში ან ქინძი აიღეთ, დაჭერით და ფარშს დაუმატეთ. სურვილის შემთხვევაში, პაპრიკა შეგიძლიათ დაუმატოთ. ასეთი დანამატებით ზარმაცი ბელიაშები ბევრად გემრიელი და არომატული გამოვა!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს