წვნიანი და რბილი ღორის ხორცი ვაშლით – როგორ მოვამზადოთ მულტისახარშში

63

ჩემს სადღესასწაულო სუფრაზე შესაშური რეგულარულობით ჩნდება ღორის ხორცი ვაშლით. სტუმრების თვალები, რომლებიც პირველად ხედავენ ამ დიდებულ კერძს, ჩემი შთაგონების წყაროა. მთელი საღამო კომპლიმენტებს ვიღებდი, რაც ყველა დიასახლისს სიამოვნებს. მას შემდეგ ამ ღორის ხორცის რეცეპტს ჩემს საფირმოდ მივიჩნევ.

რით გამოირჩევა სხვებისგან? მულტისახარშში მომზადებული ღორის ხორცი წვნიანი და რბილი გამოდის. დარწმუნებული ვარ, მათ, ვისაც ხორცი ტაფაზე ან ღუმელში მოუმზადებია, შეუნიშნავს, როგორი მშრალი და უხეში შეიძლება გახდეს ხორცი. მაგრამ არა ამჯერად!

როგორ მოვამზადოთ წვნიანი ღორის ხორცი ვაშლით მულტისახარშში

ძალიან წარმატებული და საოცრად მარტივი სოუსი ხორცის გემოს გამოკვეთს, გადაფარვის გარეშე. თაფლი და ვაშლის წვენი ქმნის ტკბილ-მჟავე დანამატს გამომცხვარი ღორის ხორცისთვის.

ინგრედიენტები:

  • 1,5 კგ ღორის კისერი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით
  • 1 ხახვი
  • 200 მლ ვაშლის წვენი
  • 100 მლ ზეითუნის ზეთი
  • 2 ს/კ თაფლი
  • მარილი გემოვნებით
  • სანელებლები გემოვნებით
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 2 ვაშლი

მომზადების წესი:

1. ხორცს მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. ღორის კისერი ძაფებით შეკარით, რომ მომზადების პროცესში არ დაიშალოს.

2. ტაფაზე მზესუმზირას ზეთი გააცხელეთ და ხორცი შეწვით ყველა მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე.

3. ამავე ზეთში შეწვით მეოთხედ რგოლებად დაჭრილი ხახვი.

4. სოუსის მოსამზადებლად შეურიეთ 70 მლ ზეითუნის ზეთი, ვაშლის წვენი და თაფლი.

5. ღორის ხორცი მულტისახარშში მოათავსეთ ხახვთან ერთად და ზემოდან მზა სოუსი მოასხით.

6. ვაშლი გათალეთ, შუაგული მოაშორეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ხილი მულტისახარშში მოათავსეთ. ღორის ხორცი „ცომეულის“ რეჟიმზე 2,5 საათი აცხვეთ.

7. რბილი ვაშლი ფრთხილად ამოიღეთ და ჩანგლით დაჭყლიტეთ. ხილი, დაჭრილი მწვანილი და დარჩენილი ზეითუნის ზეთი აურიეთ. სურვილისამებრ, მარილი დაუმატეთ.

8. ღორის ხორცი ულუფებად დაჭერით და ვაშლის სოუსი მოასხით.

ღორის კისრის მომზადებისას თქვენი მულტისახარშშით იხელმძღვანელეთ. სხვადასხვა მულტისახარშს ერთსა და იმავე რეჟიმზე განსხვავებული ტემპერატურა აქვს. თუ შესაძლებელია, ხელით დააყენეთ 180-190 გრადუსი ტემპერატურა. ვაშლთან ერთად გამომცხვარი ღორის ხორცი სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ ჩაშუშული ბოსტნეულის ან კარტოფილის გარნირთან ერთად.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს