თუ ფიქრობთ, რომ ბევრი პროდუქტი გჭირდებათ ნოყიერი კერძის მოსამზადებლად, შეგედავებით. მინიმუმი ინგრედიენტებით შეგიძლიათ მოამზადოთ არომატული წვნიანი, რომელიც კარგად დაგანაყრებთ. ყველა დიასახლისმა ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოს ასეთი ნოყიერი წვნიანი ორი ინგრედიენტით.
ეს რეცეპტი ჯერ კიდევ სტუდენტობის წლებში გამოჩნდა ჩემს კულინარიულ წიგნში. ღარიბ სტუდენტებს ბევრი პროდუქტი არასდროს გვქონდა, ამიტომ ვცდილობდით კერძების მომზადებას ხელთარსებული პროდუქტებისგან. ასეთ წვნიანს დიდ ქვაბში ვამზადებდით, რომ საერთო საცხოვრებელში მეზობლებიც გამოგვეკვება. იმ დღეებმა დიდი ხნის წინ ჩაიარა, მაგრამ დღემდე დროდადრო ვამზადებ ასეთ ნოყიერ წვნიანს. რეცეპტი ძალიან მარტივია.
ნოყიერი წვნიანი მინიმუმი ინგრედიენტებისგან
რეცეპტი კარგია იმით, რომ მისი მომზადება მინიმალური რაოდენობის პროდუქტებისგან შეიძლება. ამასთან შეგიძლიათ დაუმატოთ სხვა ინგრედიენტები, რომლებიც წვნიანს უფრო ნოყიერს და არომატულს გახდის.
ინგრედიენტები:
- 3-4 კარტოფილი
- 1 ხახვი
- 1 დაფნის ფოთოლი
- მარილი გემოვნებით
- მწვანილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. კარტოფილი გათალეთ და პატარა კუბებად დაჭერით. კარტოფილი წყალში კარგად გარეცხეთ, რომ სახამებლის ნარჩენები მოაშოროთ.
2. აიღეთ სამლიტრიანი ქვაბი და სუფთა წყლით აავსეთ. დაახლოებით 2 ლიტრი წყალი გჭირდებათ.
3. ქვაბი ქურაზე მოათავსეთ და წყალი ადუღებამდე მიიყვანეთ. ადუღების შემდეგ დაუმატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი და კარტოფილი. ამ ეტაპზე შეგიძლიათ დაუმატოთ სუფრის კოვზი მანანის ბურღული. მანანის ბურღული წვნიანს უფრო სქელს და მდიდრულს გახდის.
4. ამ დროში ხახვი წვრილად დაჭერით. წვნიანს ხახვი დაუმატეთ კარტოფილის მომზადებამდე 5 წუთით ადრე.
5. როგორც კი კარტოფილი დარბილდება, ქურიდან გადადგით და წვნიანი სუფრაზე გაიტანეთ. თითოეულ თეფშს დაუმატეთ მუჭა მწვანილი ან მწვანე ხახვი არომატისთვის. გემრიელად მიირთვით!
მომზადების სიმარტივის და მინიმალური ინგრედიენტების მიუხედავად წვნიანი ძალიან ნოყიერი და არომატული გამოდის.