ზარმაცი ვარენიკების რეცეპტი მანანის ბურღულით

93

ის, რაც ნამდვილად გვახსენებს ბავშვობას, არის მანის ფაფა. ყველა ვჭამდით, მიუხედავად იმისა, მოგვწონდა თუ არა. ბევრი ადამიანი, მანის ფაფის ხსენებისას, სახეს იცვლის და მაშინვე საბავშვო ბაღის მანის ფაფა ახსენდება. თუმცა, მის გარდა კიდევ ბევრი კერძია, რომელსაც შეუძლია საბავშვო ბაღის დროინდელი სტერეოტიპის განადგურება. ამ კერძებს შეგვიძლია თამამად მივაკუთვნოთ ზარმაცი ვარენიკები მანანის ბურღულით.

ზარმაცი ვარენიკები მანანის ბურღულით. ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციები

ეს კერძი მაშინ გამახსენდა, როცა ჩემმა შვილებმა კატეგორიული უარი განაცხადეს ფაფისა და ხაჭოს ჭამაზე. ბავშვობაში ბებიაჩემი მიმზადებდა ზარმაც ვარენიკებს მანანის ბურღულით. ის, ასე ვთქვათ, ახერხებდა, რომ სასიამოვნო სასარგებლოსთან შეეთავსებინა. მე ხომ ამ ვარენიკებს სიამოვნებით მივირთმევდი და არც კი ვეჭვობდი, რომ ისინი მანანის ბურღულით მზადდებოდა, რომელიც ასე ძალიან არ მიყვარდა. ბებიას ვარენიკების რეცეპტი გამოვართვი. კერძი ძალიან მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი აღმოჩნდა. შედეგმაც არ დააყოვნა – ბავშვებს ძალიან მოეწონათ. მეც სიამოვნებით მივირთმევდი, წონაში მატების შიშის გარეშე, რადგან ეს ვარენიკები დიეტურია .

ინგრედიენტები

  • 500 გ ხაჭო;
  • 6 ს.კ. მანანის ბურღული;
  • 1-2 კვერცხი;
  • შაქარი გემოვნებით;
  • 10 გ ვანილის შაქარი;
  • 25 გ კარაქი.
  • მომზადება

1. ზარმაცი ვარენიკებისთვის ხაჭო შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენთვის სასურველი ცხიმიანობის შემცველობით. თუ ის შინაურულია ან უბრალოდ ბევრი ტენიანობაა შეფუთვაში, უმჯობესია გამოწუროთ. ამისთვის ხაჭო გადაიტანეთ მარლაზე, შეკარით და ჩამოკიდეთ თასზე, რათა სითხე უფრო სწრაფად ჩამოიწუროს.

ამის შემდეგ ხაჭო მოათავსეთ საკმაოდ ღრმა თასში. დაუმატეთ მანანის ბურღული, კვერცხი, შაქარი და ვანილინი. ურიეთ სანამ არ იქცევა ერთგვაროვან მასად. გააჩერეთ ცომი 10 – 15 წუთის განმავლობაში.

3. შემდეგ მზა ცომი დადეთ ბრტყელ თეფშზე და თანაბრად გაანაწილეთ მასზე. სისქე უნდა იყოს 2 სანტიმეტრამდე.

4. დადგით წყალი ასადუღებლად. ზარმაცი ვარენიკების მოსამზადებლად გამოიყენეთ ჩვეულებრივი სუფრის კოვზი ან ჩანგალი. გამოყავით ცომის პატარა ნაჭრები და ჩაყარეთ მდუღარე წყალში.

5. ხარშეთ ზარმაცი ვარენიკები დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში, მას შემდეგ, რაც ქვაბში წყალი კვლავ ადუღდება. შემდეგ ფრთხილად ამოიღეთ ისინი წყლიდან. სუფრასთან მიტანის წინ აუცილებლად წაუსვით კარაქი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ვარენიკები ერთმანეთში მიეწებება.

ზარმაცი ვარენიკების მომზადება მანანის ბურღულით ძალიან ადვილია. ეს კერძი მოსწონთ ბავშვებსაც და უფროსებსაც. ის საკმაოდ ნოყიერია, ამიტომ საუზმისთვისაც გამოდგება. თუ მაწონს, იოგურტს ან მურაბას დაუმატებთ, მიიღებთ შესანიშნავ ყოველდღიურ დესერტს. თუ ტკბილი არ გიყვართ, შეგიძლიათ მარტივად ჩაანაცვლოთ შაქარი მარილით და მიირთვათ პელმენი არაჟნით ან ნივრით. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს