გემრიელი კიტრის მწნილის რეცეპტი.

2624
ფოტო: PxHere

მწნილის მირთმევა სასიამოვნო, ხოლო მომზადება – რთულია. სანამ ქილებს გაასტერილებთ, ყველაფერს დამდუღრავთ ისე, რომ არ დასკდეს, დაიღლებით.

ამიტომაც, გთავაზობთ რეცეპტს, რომელიც ამ უსიამოვნო პროცედურებს თავიდან აგაცილებთ, საბოლოოდ კი მიიღებთ ხრაშუნა, ნაზ, მომჟავო-მარილიან კიტრებს, რომლებიც დიდხანს ინახება. მომზადებისთვის მხოლოდ ნატურალური ინგრედიენტებია საჭირო. ინოვაცია კულინარიაში.

კიტრის მწნილი

ინგრედიენტები

  • 1 კგ კიტრი
  • 2 ღერო კამა
  • 3 პირშუშხას ფოთოლი
  • 3 მუხის ფოთოლი
  • 2 ალუბლის ფოთოლი
  • 2 შავი მოცხრის ფოთოლი
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 6 მარცვალი შავი პილპილი
  • 3 ცალი მიხაკის ჯოხი
  • 1 თავი ნიორი
  • 1 ცხარე წიწაკა
  • 4 ს.კ. მარილი
  • 2 ს.კ. მდოგვის ფხვნილი

მომზადება

  1. სამლიტრიანი ქილის ფსკერზე მოათავსეთ ბალახები, სანელებლები, ნიორი და წიწაკა.
  2. გაავსეთ ქილა კიტრებით მაქსიმალურად მჭიდროდ. აირჩიეთ საშუალო და თანაბარი ზომის კიტრები.
  3. მოამზადეთ მარინადი: აადუღეთ 2 ლ წყალი და 4 ს.კ. ქვა-მარილი. მდუღარე მარინადი დაასხით კიტრს.
    ქილა რომ არ გასკდეს, გთავაზობთ ასეთ ხრიკს: მოათავსეთ მასში მეტალის კოვზი ისე, რომ ქილის ორივე კედელს ეხებოდეს.
    დაახურეთ ქილას კაპრონის თავსახური და გააჩერეთ 2 დღე.
  4. დადუღების პროცესში გაჩნდება ქაფი, რომელიც უნდა მოხსნათ. ორ დღეში, კიტრს დაუმატეთ 2 ს.კ. მდოგვის ფხვნილი. ისევ დაახურეთ ქილას, შეანჯღრიეთ, მდოგვი მარინადს რომ შეერიოს, და დაელოდეთ კიდევ 6 საათი.
  5. დროის გასვლის შემდეგ, გადაღვარეთ მარინადი ქვაბში, ადუღეთ 5 წუთით და ისევ მდუღარე სითხე დაასხით კიტრს (კოვზის დადება არ დაგავიწყდეთ). ახლა უკვე მოხუფვა შეგიძლიათ.

ეს უგემრიელესი მწნილის რეცეპტი დროითაა გამოცდილი. კონსერვი მთელ ზამთარს გასტანს, გრილ ადგილას კი 1-2 წელსაც ინახება და გემოვნურ თვისებებსაც არ კარგავს.

თუ კიტრის მწნილით გემრიელ კერძებს ამზადებთ, ასე მომზადებული ბოსტნეული ნამდვილად გამოგადგებათ.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს