დღეს სასაუზმოდ პურისთვის შესანიშნავი წასახემსებელი მაქვს, რომელიც თავად მოვამზადე. მდნარი ყველი ხაჭოდან – ამაზე უკეთესი რა შეიძლება იყოს? მზადდება ძალიან მარტივად, საკმაოდ სწრაფად და მაცივარში დიდხანს არასდროს ინახება. სხვათა შორის, შეგიძლიათ სადილზე ან ვახშამზე გამოიყენოთ.
„პაპარაცი“ ყოველთვის საინტერესო რეცეპტებს არჩევს და ესეც გამონაკლისი არაა. ჩვენ გვიყვარს პიკანტური ელემენტები, ამიტომ დღევანდელ ყველში შედის ქამა სოკო და ცოტა ნიორი. დღეს გასწავლით, როგორ მოამზადოთ ეს დიდებული პურზე წასასმელი.
მდნარი ყველი ხაჭოდან
ინგრედიენტები:
- 500 გრ შინაურული ხაჭო
- 2 ქათმის კვერცხი
- 100 გრ კარაქი
- 250 გრ ახალი ქამა სოკო
- 1 ჩ/კ სოდა (სიმწარის გარეშე)
- 2-3 კბილი ნიორი
- 1 ჩ/კ მარილი (სიმწარის გარეშე)
- 4-5 ტოტი ოხრახუში
როგორ მოვამზადოთ მდნარი ყველი ხაჭოდან
1. თავდაპირველად ხაჭო, კვერცხი, რბილი კარაქი, მარილი და სოდა აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მისაღებად დააბლენდერეთ. ქამა სოკო წვრილ კუბებად დაჭერით და ტაფაზე ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.
2. ორთქლზე მოამზადეთ. ხაჭოთი სავსე ჭურჭელი მდუღარე წყლით სავსე ქვაბს ზემოდან დაადეთ და 15 წუთის განმავლობაში თანდათანობით აურიეთ. როცა ყველში გოროხები აღარ იქნება, სოკო და მწვანილები დაუმატეთ და კვლავ კარგად აურიეთ.
3. ჯერ კიდევ ცხელი ყველი მოსახერხებელ კონტეინერში ან ქილაში ჩაასხით. შესანიშნავი ყველი მზადაა. გააგრილეთ და შემდეგ მაცივარში სრულ გამაგრებამდე მშვიდად შეინახეთ.
კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ 2–3 სუფრის კოვზი არაჟანი გამოიყენოთ. ასე ყველი უფრო სქელი და ცხიმიანი გახდება. ასევე შეგიძლიათ შიგთავსით ექსპერიმენტები ჩაატაროთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ საყვარელი სანელებელი, კვლიავი, ხორცის ნაჭრები და შებოლილი ზურგიელი. ექსპერიმენტებისთვის ფართო სივრცე გაქვთ!
მდნარი ყველი ხაჭოდან მზადაა, გემრიელად მიირთვით. ველოდებით კომენტარებს, თუ როგორ გამოგივიდათ.