სალათი მიმოზა, რომლის კლასიკური რეცეპტიც უკვე ბევრს დაავიწყდა, შესანიშნავად გააფორმებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრას, ამიტომ გაიხსენეთ მისი მომზადება, შემადგენლობა, ფენების სწორი განლაგება და ვარიანტები – ბრინჯითა და კიტრით, კარტოფილით, ვაშლით, კარაქით, ყველითა და სხვა ინგრედიენტებით…
სალათის მომზადების საიდუმლოები
- შეარჩიეთ კარგი მაიონეზი მიმოზას შესაზავებლად. აიღეთ სქელი პროდუქტი მაღალი ცხიმიანობით და აუცილებლად ნახეთ შემადგენლობა – უმჯობესია მაიონეზი, საღებავების, ემულგატორების, არომატული ნივთიერებებისა და სხვა მავნე დანამატების გარეშე. გამოცდილი დიასახლისები გვირჩევენ, არ გამოვიყენოთ თხევადი მაიონეზი – ეს ცუდად აისახება მიმოზას გემოზე.
- სწორად მოხარშეთ კვერცხი, რადგან ზედმეტად მოხარშული კვერცხის გული ამაზრზენ მომწვანო ფერს იღებს, ეს ინგრედიენტი კი მიმოზაში არამხოლოდ გემოსთვის, არამედ სილამაზისთვისაც გამოიყენება. ხარშეთ კვერცხი არაუმეტეს 10 წუთით.
- კლასიკური მიმოზა მზადდება თევზის კონსერვებით, თანაც, თევზი აუცილებლად ზღვის უნდა იყოს. ხოლო მათთვის, ვინც დიეტაზეა, რეკომენდებულია დაკონსერვებული თინუსი.
სალათ “მიმოზას” რეცეპტი
ინგრედიენტები
- 3-4 საშუალო ზომის მოხარშული კარტოფილი
- 3-4 საშუალო ზომის მოხარშული სტაფილო
- 1 თაცი წითელი ან თეთრი ხახვი
- 4 კარგად მოხარშული ქათმის კვერცხი
- 1 ქილა თევზის კონსერვი
- მაიონეზი და მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
- გაგრილებული მოხარშული ბოსტნეული დახეხეთ წვრილად – ასე ძალიან ნაზ სალათს მიიღებთ.
- ხშირად, მიმოზის მომზადებას იწყებენ თევზით, თუმცა უმჯობესი იქნება, პირველი ფენა კარტოფილი იყოს – იგი იწოვს კონსერვების წვენს და სალათი არ გაიჟღინთება. პირველი ფენისთვის გამოიყენეთ მთელი კარტოფილის მასის ნახევარი – მოათავსეთ დახეხილი ინგრედიენტი ჭურჭლის ფსკერზე თანაბრად და წაუსვით მაიონეზი.
- გადადით თევზზე – მოაშორეთ ნაჭრებს ძვლები და ფრთხილად დაჭყლიტეთ ჩანგლით ცალკე ჭურჭელზე, შემდეგ დაალაგეთ კარტოფილის ფენაზე და ისევ წაუსვით მაიონეზი.
- მიმოზას შემდეგი ფენაა წვრილად დაქუცმაცებული ხახვი, აქ მთავარია, არ გადააჭარბოთ ამ ინგრედიენტს, თორემ იგი სხვა კომპონენტების გემოს გადაფარავს.
- მოათავსეთ ხახვზე კიდევ ერთი ფენა კარტოფილი, რომელზეც მოხარშული, დახეხილი სტაფილო უნდა დაალაგოთ. არ დაგავიწყდეთ ფენებზე მაიონეზის წასმა.
- ბოლო ეტაპია კვერცხის დახეხილი ცილა, ზემოდან კი ისევ მაიონეზი უნდა წაუსვათ.
- მორთეთ სალათი კვერცხის გულებითა და დარჩენილი ინგრედიენტებით, თქვენი გემოვნებით.
გემრიელად მიირთვით!
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს