სოდა გულძმარვის საწინააღმდეგოდ. რა საფრთხეს უქმნის ორგანიზმს

1

არატრადიციულ მედიცინას შეიძლება ჰქონდეს თავისი უპირატესობები, მაგრამ ასევე აქვს ბევრი უარყოფითი მხარე. მხოლოდ ხალხურ საშუალებებზე დაყრდნობით, ზოგიერთი ადამიანი უარს ამბობს გამოკვლევაზე და ექიმის რეკომენდაციების დაცვაზე. საჭმლის მომნელებელი პრობლემები და გულძმარვის შეგრძნება იშვიათად აღიქმება რაიმე სერიოზულად. ბევრი ცდილობს მათ მოშორებას საკვები სოდით. გასტროენტეროლოგები ეწინააღმდეგებიან ასეთ მკურნალობას. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გეტყვით, რატომ არის სოდა საშიში გულძმარვის დროს.

რატომ არის სოდა მავნე გულძმარვის დროს?

რა თქმა უნდა, ზოგიერთ ხალხურ საშუალებას შეუძლია გააუმჯობესოს მდგომარეობა, მაგალითად, ხველის მალამოები აადვილებს სუნთქვას. თუმცა, სახლის პირობებში მომზადებული მედიკამენტები არ არის ისეთი კონცენტრირებული, როგორც აფთიაქში ნაყიდი. აქედან გამომდინარე, მნიშვნელოვანია მათი კომბინირება. არ შეიძლება მხოლოდ ხალხურ საშუალებებზე დაყრდნობა. საყლაპავის გაღიზიანების შემთხვევაში, სოდა გულძმარვისთვის შეიძლება მართლაც საზიანო იყოს. ბევრისთვის ნაცნობ მეთოდს შეუძლია მხოლოდ დროებით მოხსნას დისკომფორტი, მაგრამ პრობლემას ვერ მოაგვარებს. ეს ინფორმაცია ჟურნალისტებს გასტროენტეროლოგმა მარატ ზინატულინმა გაუზიარა.

სოდის მოქმედების პრინციპი კუჭში

გასტროენტეროლოგი ამტკიცებს, რომ მის პრაქტიკაში გულძმარვა ყველაზე გავრცელებული პრობლემაა, რომლითაც ადამიანები მიდიან ექიმთან. ის ჩნდება, როდესაც კუჭის წვენი და ფერმენტები ხვდება საყლაპავში. ადამიანი გრძნობს წვის შეგრძნებას ამ მიდამოში, რაც შეიძლება გაჩნდეს დღის ნებისმიერ მონაკვეთში და გარკვეული პროდუქტების მიღების შემდეგ. ისინი, ვინც სპეციალისტს არ მიმართავენ, ყველაზე ხშირად ცდილობენ თავი დააღწიონ ამ შეგრძნებას დამოუკიდებლად, ჭიქა სოდიანი წყლის დალევით. და ბევრი ადამიანი მართლაც გრძნობს შვებას ამის შემდეგ. ამიტომ, ეს მეთოდი ეფექტურად ითვლება.

კუჭში მოხვედრისას, სოდის ხსნარი მჟავიანობას ანეიტრალებს. მარილმჟავასთან ქიმიური რეაქციის შედეგად წარმოიქმნება ნატრიუმის ქლორიდი, ნახშირორჟანგი და წყალი. ამ კომპონენტების მოქმედების გამო გულძმარვა თანდათან ქრება.

რა საფრთხეს შეიცავს სოდის გამოყენება გულძმარვის დროს?

სოდის დადებითი ეფექტი გულძმარვის საწინააღმდეგოდ დაახლოებით 3 საათს გრძელდება. სინამდვილეში, გადაუდებელ შემთხვევებში, შეგიძლიათ მიმართოთ ამ მეთოდს. თუმცა, მარატ ზინატულინის თქმით, ყველაზე საშიში ხაფანგი სწორედ აქ იმალება. აღმოჩნდა, რომ სოდის დალევა იწვევს დამოკიდებულებას. ეს ეხება ნახშირორჟანგს, რომელიც გამოიყოფა რეაქციის დროს. ის უარყოფითად მოქმედებს კუჭის ლორწოვან გარსზე და ააქტიურებს რეცეპტორებს. ხდება ეგრეთ წოდებული კუჭის განმეორებითი სეკრეცია, რაც მხოლოდ ზრდის მჟავიანობას. ანუ რაც უფრო ხშირად მიიღებთ სოდას, მით უფრო ხშირად გექნებათ გულძმარვა. ეს ეფექტი ზრდადია.

ზოგიერთი გვირჩევს საცხობი სოდის რძით განზავებას, მისი ეფექტის შესარბილებლად. თუმცა, ეს არ დაეხმარება სიტუაციის შეცვლას. შეიძლება განვითარდეს ბერნეტის სინდრომი (რძე-ტუტე სინდრომი). ის ხშირად ჩნდება სწორედ ასეთი თვითმკურნალობის შედეგად და თან ახლავს საკმაოდ უსიამოვნო სიმპტომები გულისრევის, ღებინების, მადის ნაკლებობის და თირკმელების ფუნქციის დარღვევის სახითაც კი.

როგორც ხედავთ, ყველა ხალხური საშუალება არ არის ასე უვნებელი და სასარგებლო. მხოლოდ ალტერნატიულ მედიცინაზე დაყრდნობა არ შეიძლება. საცხობი სოდა გულძმარვის დროს შეიძლება ძალიან საშიში იყოს ჯანმრთელობისთვის, თუ ამ მეთოდს ხშირად მიმართავთ. უმჯობესია მიმართოთ გასტროენტეროლოგს, რათა მან ჩაატაროს გამოკვლევა და დანიშნოს მკურნალობა.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს