კარტოფილის “ზრაზი” ფქვილის გარეშე

1

არ აქვს მნიშვნელობა, რა კულინარიული რეცეპტები არ ჩნდება დროთა განმავლობაში, ბავშვობის კერძები მაინც ყველაზე საყვარელია. ჩემთვის ერთ-ერთი ასეთი კერძი ყოველთვის იყო ზრაზი. ჩვენს ოჯახში მზადდებოდა კარტოფილის ზრაზი ფქვილის გარეშე, რის გამოც ის ძალიან გემრიელი, მსუყე და არომატული გამოდიოდა.

ეს რეცეპტი ჩვენს ოჯახში დეიდაჩემის წყალობით გაჩნდა. ერთ დღეს, როდესაც სტუმრად გვეწვია, მან დაინახა, რომ დედაჩემი კარტოფილის ზრაზს ამზადებდა და საიდუმლო გაანდო. აღმოჩნდა, რომ ფქვილის დამატება არ არის საჭირო. ამ შემთხვევაში მზა კერძი თავისი შესანიშნავი გემოთი გაგაოცებთ. ეს მართლაც ასეა. სწორედ ამ რეცეპტით ვამზადებ კარტოფილის ზრაზს მთელი ცხოვრება.

კარტოფილის ზრაზი ფქვილის გარეშე

ამ რეცეპტს აქვს რამდენიმე თავისებურება. პირველ რიგში, ასეთი კერძებისთვის კარტოფილს წინასწარ მოხარშვა არ სჭირდება. ამის წყალობით კარტოფილის ტექსტურას კარგად შეიგრძნობა მზა კერძში.

მე ვამზადებ კარტოფილის ზრაზს ფქვილის გარეშე, ხორცის შიგთავსით. უფრო მეტიც, ეს შიგთავსი უნდა გაკეთდეს ხორცისგან და არა ფარშისგან. ამ შემთხვევაში ზრაზი უფრო წვნიანი იქნება.

კარტოფილის ზრაზი ხორცით

ინგრედიენტები

  • 4 დიდი კარტოფილი;
  • 2 კვერცხი;
  • 0,5 კგ ხორცი
  • 1 ხახვი;
  • 1 ს.კ. სახამებელი;
  • 2 კბილი ნიორი;
  • მარილი;
  • წიწაკა;
  • მზესუმზირას ზეთი;
  • საფანელი.

მომზადება

1.პირველ რიგში მოამზადეთ შიგთავსი. აიღეთ თქვენი საყვარელი ხორცი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მე ყველაზე ხშირად ქათმის ხორცს ვიყენებ, იშვიათად ღორის ან საქონლის ხორცს.

2. ხახვი დაჭერით წვრილად და ცოტა მოშუშეთ მცენარეულ ზეთში. როგორც კი ხახვი დაიბრაწება, ხორცი მოათავსეთ ტაფაში. მოშუშეთ შიგთავსი რამდენიმე წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მზა შიგთავსი გააგრილეთ.

3. ახლა კარტოფილის ჯერია. კარტოფილი გახეხეთ საშუალო სახეხზე. გამოწურეთ სითხე.

4. კარტოფილს დაუმატეთ მარილი, პილპილი და სანელებლები გემოვნებით. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, კვერცხი და სახამებელი. კარგად აურიეთ.

5. ამის შემდეგ დაიწყეთ ზრაზის დამზადება. აიღეთ ერთი კოვზი კარტოფილის ცომი და გააკეთეთ მისგან ბრტყელი კვერი. მის ცენტრში მოათავსეთ 1 კოვზი ხორცის შიგთავსი. შემდეგ მოკეცეთ ცომის კიდეები ისე, რომ შიგთავსი იყოს შიგნით. უნდა გამოვიდეს ბურთი. ბურთს ორივე მხრიდან ნაზად დააწექით, უნდა მიიღოთ ერთგვარი კატლეტი.

6. თითოეული ნაჭერი ამოავლეთ საფანელში. თუ არ გაქვთ სახლში, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მანანის ბურღულით ან ფქვილით.

7. ტაფაში კარგად გააცხელეთ მზესუმზირას ზეთი და მასში მოათავსეთ ზრაზი. შეწვით ორივე მხრიდან დაბალ ცეცხლზე, რომ არ დაიწვას.

8. მზა ზრაზი გადაიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე 1 წუთით, რათა ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს. კარტოფილის ზრაზი შეგიძლიათ მიირთვათ არაჟანთან, მაიონეზთან და სხვა საყვარელ სოუსებთან ერთად.

კარტოფილის ზრაზის მომზადება შესაძლებელია როგორც სადილისთვის, ასევე საუზმისთვის, რადგან კერძი ძალიან ნოყიერია.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს