ნახევარფაბრიკატების მომზადება სახლის პირობებში, ერთი თვისთვის

16

დარწმუნებულები ვართ, რომ ყველა დიასახლისისთვის ყველაზე მომაბეზრებელი კითხვაა: „რა მოვამზადო სადილისთვის?“ გუშინ უკვე გვქონდა მაკარონი, დავიღალეთ კარტოფილით და უბრალოდ არ მაქვს ძალა, რომ უფრო რთული რამ მოვამზადო ხანგრძლივი სამუშაო დღის შემდეგ. იდეალური გამოსავალი ასეთ სიტუაციაში იქნება ნახევარფაბრიკატების მომზადება. მით უმეტეს, თუ მათ თავად მოამზადებთ სახლში და არ იყიდით მაღაზიაში. ამ შემთხვევაში, თქვენ აღარ ინერვიულებთ მათ ხარისხზე. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გეტყვით, როგორ უნდა გააკეთოთ ეს.

ნახევარფაბრიკატების მომზადება საკუთარი ხელით

უამრავი შესანიშნავი იდეა შეგიძლიათ ნახოთ YouTube არხზე “ზაირა და სამზარეულო”. დიასახლისი საკუთარ მაგალითზე გვიჩვენებს, რომ სულაც არ არის საჭირო ყოველდღე სამზარეულოში ტრიალი. ის რამდენიმე საათს ატარებს სამზარეულოში, ამზადებს კერძებს, რომლებიც ადვილად იყინება. მიუხედავად იმისა, რომ ნახევარფაბრიკატების მომზადებას დიდი დრო დასჭირდება, ამის შემდეგ მთელი თვე აღარ მოგიწევთ კერძების მომზადება. უბრალოდ, გამოიღებთ საყინულიდან და მოამზადებთ გაზქურაზე. ეს დიდ დროს დაზოგავს. საერთო ჯამში, ზაირამ დახარჯა დაახლოებით 2 ათასი გრივნა პროდუქტებში და შედეგად, საკმაოდ მრავალფეროვანი მენიუ მიიღო.

პროდუქტების სია

  • 1 კგ ქათმის ღვიძლი;
  • 2 ქათამი;
  • 1 კგ საქონლის ხორცი;
  • 1,5 კგ ხახვი;
  • 3 კგ ფქვილი;
  • 1 კონა ქინძი;
  • 2 კგ მარწყვი;
  • 1 კგ გოგრა;
  • 1 შეკვრა სოსისი;
  • 2 შეფუთვა ყველი;
  • 1 კეტჩუპი;
  • 1 მოცარელა;
  • 500 გ ხაჭო;
  • 10 კვერცხი;
  • 1 ლიმონი;
  • 1 შეფუთვა ლავაში;
  • ნიგოზი.

რა თქმა უნდა, ეს სია მხოლოდ მაგალითია. თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი საყვარელი პროდუქტები.

იდეები ნახევარფაბრიკატების მომზადებისთვის

1. შეგიძლიათ დაიწყოთ უმარტივესი საქმით – მარწყვის გაყინვით. ეჭვგარეშეა, რომ ეს ადრეც გაგიკეთებიათ, მაგრამ ზაირა საინტერესო ხრიკს მიმართავს. იმისათვის, რომ კენკრა გაყინვისას გაუგებარ გროვად არ გადაიქცეს, ის ჯერ გარეცხილ მარწყვს ლანგარზე ალაგებს და დებს საყინულეში. როდესაც კენკრა ამ ფორმით იყინება, გადააქვს ცელოფანში.

2. ქათმის მკერდისგან დამზადებული ლულა ქაბაბი. ამ კერძის მოსამზადებლად მოამზადეთ ქათმის მკერდისგან ფარში. დაამატეთ გატარებული ხახვი და რბილი პური. დაამატეთ მარილი და პილპილი თქვენი გემოვნებით. მასას ცელოფანი გადააფარეთ და ჩაქუჩით დაამუშავეთ, რათა ქაბაბი უკეთ შეიკრას. ხელები დაისველეთ მზესუმზირას ზეთით და გააკეთეთ ქაბაბი. მზა კერძი ლანგარზე გადაიტანეთ და გაყინეთ.

3. ნახევარფაბრიკატების მომზადება ღუმელში მოსამზადებლად – ქათამი. ქათამი გაჭერით შუაზე, გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ და მოაშორეთ ზედმეტი წყალი ქაღალდის პირსახოცით. ხორცის დასამარინადებლად გამოიყენეთ კეტჩუპი, მაიონეზი, მარილი, პილპილი, ტომატის პასტა, შებოლილი პაპრიკა და ხმელი მწვანილი, ქათმის სანელებლები. მარინადი გადაუსვით ქათამს და გააჩერეთ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ ხორცი მოათავსეთ გამოსაცხობ ტომარაში და შედგით საყინულეში.

ნახევრად მზა პროდუქტების მომზადება ცომისგან

ზაირა ყველაფრისთვის ერთსა და იმავე ცომს იყენებს. ეს ძალიან მოსახერხებელია! კერძები საკმაოდ მსუყე გამოდი: ჩებურეკი, ხაჭოს ვარენიკი, ხანუმი (ორთქლზე მოხარშული რულეტი ხორცის შიგთავსით). ცომისთვის დაგჭირდებათ:

ინგრედიენტები

  • 1 კგ ფქვილი;
  • 2-3 ს.კ. მცენარეული ზეთი;
  • 500 მლ წყალი;
  • 1 კვერცხი;
  • 1 ჩ.კ. მარილი.

მომზადება

  • 1. უპირველეს ყოვლისა, მარილი გახსენით წყალში. კვერცხი ჩატეხეთ ფქვილში, დაუმატეთ კარაქი და ცოტა წყალი.
  • 2. მოზილეთ ცომი, თანდათანობით დაამატეთ წყალი. გააჩერეთ მომზადებული ნარევი 30 წუთის განმავლობაში.
  • 3. შიგთავსი ჩებურეკებისა და ხანუმისთვის. ღრმა თასში შეურიეთ 400 გ ფარში (საქონლის ხორცი, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ღორის ხორციც), დაჭრილი ხახვი და ქინძი, დაამატეთ თქვენთვის სასურველი სანელებლები და მარილი გემოვნებით. გააკეთეთ ჩებურეკები და შედგით საყინულეში. ხანუმისთვის ცომი გააბრტყელეთ თხლად და გადაუსვით შიგთავსი. გააბრტყელეთ, გადაახვიეთ ცელოფანში და გაყინეთ.

შიგთავსი ვარენიკებისთვის ძალიან მარტივია – ხაჭო, 2 კვერცხი და მარილი. რა თქმა უნდა, თუ მოგწონთ განსხვავებული შიგთავსი, მაგალითად კარტოფილისგან, შეგიძლიათ გააკეთოთ.

აღმოსავლური კერძები

ზაირამ ასევე მოამზადა მანტები და კურზე. მიუხედავად იმისა, რომ ეს აღმოსავლური კერძებია, უდავოდ ბევრს მოეწონება. გარდა ამისა, ადვილად მოსამზადებელია, ისევე როგორც ვარენიკები.

ცომის ინგრედიენტები

  • 800 გ ფქვილი;
  • 1 კვერცხი;
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი;
  • 1 ჩ.კ. მარილი;
  • სტაფილოს წვენი, წყლით განზავებული (შეიძლება ჩანაცვლდეს წყლით).

მომზადება

  • 1. ამ კერძების ცომი მზადდება იმავე პრინციპით, როგორც ჩებურეკის ცომი. შეურიეთ ინგრედიენტები და მოზილეთ ცომი, სტაფილოს წვენის და წყლის დამატებით.
  • 2. შიგთავსი მანტებისთვის. 700 გ ძროხის ხორცი წვრილად დაჭერით. ასევე დაჭერით 350 გ გოგრა, 200 გ ხახვი. დაუმატეთ 60 გ კარაქი და ამდენივე გახეხილი ნიგოზი. კარგად შევურიეთ. ცომი გაყავით პატარა კვადრატებად, დაუმატეთ შიგთავსი და კუთხეები შეაერთეთ.

კურზესთვის გახეხეთ 700გ გოგრა. 2 ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად და შევწვათ ტაფაში. გამოიყენეთ დამატებით გახეხილი ნიგოზი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. კურზე შეგიძლიათ მოამზადოთ ისევე, როგორც ვარენიკი. მოამზადეთ, იგივე პრინციპით და გაყინეთ.

სწრაფი კვება

ნახევარფაბრიკატების მომზადება ასევე მოიცავს პოპულარული სწრაფი კვების – ჰოთ-დოგის და პიცის მომზადებას. ამ კერძებისთვის საფუვრიანი ცომი დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • 900 გ ფქვილი;
  • 1 კვერცხი;
  • 50 გ გამდნარი კარაქი;
  • 30 მლ მცენარეული ზეთი;
  • 500 მლ თბილი წყალი;
  • 11 გ მშრალი საფუარი;
  • 1,5 ს.კ. შაქარი;
  • 1,5 ჩ.კ. მარილი.

მომზადება

  • 1. დიდ თასში შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, საფუარი და წყლის ნაწილი. აურიეთ და გადააფარეთ პირსახოცი 7 წუთის განმავლობაში, რათა საფუარი ამოქმედდეს.
  • 2. შეურიეთ დარჩენილი ინგრედიენტები, თანდათანობით დაამატეთ წყალი. მოზილეთ ცომი. დადგით თბილ ადგილას, რომ ოდნავ ამოვიდეს. ზემოდან გადაუსვით მცენარეული ზეთი.
  • 3. ჰოთ-დოგებისთვის მოამზადეთ სოსისები და გახეხილი ყველი. ფუნთუშებს აუცილებლად წაუსვით კეტჩუპი. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაამატოთ მდოგვი და თქვენთვის სასურველი სხვა პროდუქტები.
  • 4. პიცისთვის ასევე შეგიძლიათ აირჩიოთ თქვენი საყვარელი ინგრედიენტები. შესანიშნავი იქნება მოცარელა და პომიდორი.

გაატარეთ ერთი დღე სამზარეულოში ნახევარფაბრიკატების მომზადებაში და მთელი თვე დაისვენეთ საჭმლის მომზადებისაგან. თქვენ გაგიჩნდებათ მეტი დრო თქვენი ოჯახისთვის და, რა თქმა უნდა, საკუთარი თავისთვის.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს