როგორ მოვამზადოთ მწვანე ლობიო

1367

მწვანე ლობიო ძალიან დიდი პოპულარობით სარგებლობს, რადგან დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს. მას მიირთმევენ პარკიანად, გაუწმენდავად. ჯერ ხარშავენ ადუღებულ წყალში 4-5 წუთით, მარილთან ერთად(1 ს.კ. მარილი 2 ლ-ზე). ხოლო შემდეგ, ასეთ ლობიოს სხვადასხვა კერძს უმატებენ.

მწვანე ლობიოს მომზადება

რაგუ ლობიოთი

ინგრედიენტები

  • 200 გ მწვანე ლობიო
  • 300 გ ყაბახი
  • 200 გ დაკონსერვებული სიმინდი
  • 300 გ პომიდორი
  • 100 გ ხახვი
  • 5 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი, პილპილი, ტომატ-პასტა, ნიორი, კაიენური წიწაკა, კამა და ოხრახუში გემოვნებით

იყიდება
  1. ჩაასხით ქვაბში 50 მლ წყალი და მოათავსეთ მასში კუბებად დაჭრილი ყაბაზი, პომიდორი და ხახვი.
  2. 5 წუთის შემდეგ დაუმატეთ სიმინდი, დაჭრილი ლობიო, ზეთი და თუშეთ კიდევ 5 წუთით.
  3. დაუმატეთ ტომატ-პასტა, სანელებლები და 2 მთლიანი კბილი ნიორი. გააგრძელეთ თუშვა კიდევ 5 წუთით და ბოლოს მოაყარეთ მწვანილი.

ლობიო

ინგრედიენტები

  • 500 გ მწვანე ლობიო
  • 100 გ წითელი ხახვი
  • 50 გ ქინძი
  • 50 გ რეჰანი
  • 30 გ კამა
  • 30 გ ბერძნული კაკალი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. დაჭერით ლობიო რამდენიმე ნაჭრად და თუშეთ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე, 2 ს.კ. ზეთის გამოყენებით.
  2. ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი, ნიორი, კაკალი და მწვანილი. 10 წუთის შემდეგ დაუმატეთ ლობიო. ასევე, დაუმატეთ 1 ს.კ. ზეთიც. გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე კიდევ 3 წუთით.
  3. ბოლოს დაუმატეთ სანელებლები და მოურიეთ. აცადეთ კერძს კიდევ 5 წუთით დაყენება. ცხლად გაიტანეთ სუფრაზე.

ლობიოს სალათი

ინგრედიენტები

  • 400 გ მწვანე ლობიო
  • 4 კვერცხი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1 ს.კ. არაჟანი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეტ კვერცხი და დაასხით ცივი წყალი.
  2. აადუღეთ წყალი, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით, დაუმატეთ დაჭრილი ლობიო და მოხარშეთ. მზა ლობიო გარეცხეთ საწრეტში გამდინარე წყლით.
  3. გაათბეთ ტაფა 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთზე და შეწვით მასზე ლობიო 5 წუთით, მუდმივად ურიეთ.
  4. გადადეთ შემწვარი ლობიო სასალათეში, დააჭყლიტეთ ნიორი.
  5. გაასუფთავეთ კვერცხი, დაჭერით კუბებად და ჩაყარეთ სასალათეში.
  6. დაუმატეთ სანელებლები, შეაზავეთ არაჟნით და მოურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!