
ალბათ დამეთანხმებით, რომ სამზარეულოში ტრიალისთვის პატარა ხრიკების ცოდნა საჭირო და აუცილებელია. თითოეულ დიასახლისს სურს ხანმოკლე დროში შეძლოს უგემრიელესი კერძების მომზადება, თანაც ისე, რომ სამზარეულოში სისუფთავე შეინარჩუნოს. სწორედ ამიტომ, შემოქმედებითი ნიჭის მქონე მზარეულები საკუთარ ფანტაზიას 100%_ით იყენებენ და უამრავ გასაოცარ ხრიკს იგონებენ.
პაპარაცის რედაქცია გთავაზობთ 11 სასარგებლო რჩევას, რომელიც სხვადასხვა პრობლემების გადაჭრაში დაგეხმარებათ. ამ ხრიკების ცოდნის შემთხვევაში, თქვენ სამზარეულოს დედოფლად იგრძნობთ თავს!
- თუ თქვენ ხშირად გიწევთ მაცივარში თბილი საჭმლის შენახვა, დატოვეთ კონტეინერის თავსაფარი ნახევრად ღია, რათა საკვები მალე გაცივდეს და არ გაფუჭდეს.
- იქამდე, სანამ უმი ხორცის თხელ ფენებად დაჭრას დაიწყებთ, მოათავსეთ ის მაცივარში 1 საათით ადრე.
- ხელებიდან ნივრის აუტანელი სუნის მოსაშორებლად, გაიწმინდეთ ის კოვზით, რომელიც უჟანგავი მეტალისგანაა დამზადებული.
- პოპკორნის მიკროტალღურ ღუმელში მომზადება გაცილებით მარტივი, პრაქტიკული და უსაფრთხოა. გამოიყენეთ მინის ჭურჭელი.
- იმისთვის, რომ დაადგინოთ აიღეთ თუ არა საკმარისი რაოდენობით წყალი ბრინჯის მოსახარშად, გამოიყენეთ საჩვენებელი თითი! ბრიჯის დონე უნდა ფარავდეს თითის პირველ ფალანგს, ხოლო წყლის დონე – მეორე ფალანგს.
- იმისთვის, რომ კარტოფილი მალე მომზადდეს, დახვრიტეთ ის ჩანგლის გამოყენებით და მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში 4 წუთით ადრე უგემრიელესი კერძის მომზადებამდე.
- ჭურჭლის წებოვანი ინგრედიენტებისთვის გამოყენებამდე წაუსვით მას მცენარეული ზეთი. ასე მათი გარეცხვა გაცილებით მარტივი იქნება!
- იმისთვის, რომ მიიღოთ ქაფი რძისგან, ანჯღრიეთ ქილა 30 წამის განმავლობაში და მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში 30 წამით.
- ხილის ან კენკრის ნაჭრებით ნამცხვრის მორთვამდე ამოავლეთ ისინი ფქვილში. ასე თქვენ შეძლებთ ნამცხვარზე ხილის თანაბრად განაწილებას.
- იმისთვის, რომ სწრაფად გაყინოთ ხორცი, დააბერტყელეთ ის რაც შეიძლება თხელ ფენად.
- ბოსტნეული და ხორცი გაცილებით სწრაფად მზადდება, თუ მათ დიაგონალურად დაჭრით.
რედაქციისგან:სამზარეულოს ეფექტური მართვა საჭიროებს არა მხოლოდ კულინარიულ ოსტატობას, არამედ დროისა და რესურსების ოპტიმალურად გამოყენებას. სხვადასხვა ხრიკები, რომლებიც კერძების მომზადებას ამარტივებს, მართლაც დამტკიცებულია პრაქტიკაში, თუმცა ზოგი მათგანი ასევე გამყარებულია სამეცნიერო კვლევებით.
მაგალითად, უჟანგავი მეტალის გამოყენება ხელებიდან ნივრის სუნის მოსაშორებლად ეფუძნება ქიმიურ რეაქციას, რომლის დროსაც მეტალი ნივრის გოგირდოვან ნაერთებს ბოჭავს და სუნს ანეიტრალებს. იგივე პრინციპი ვრცელდება მაცივარში თბილი საჭმლის სწრაფად გაცივებაზე – როდესაც ტემპერატურა თანაბრად ნაწილდება, საკვები უფრო უსაფრთხოა ბაქტერიების გამრავლებისთვის. რაც შეეხება ბრინჯის მოხარშვას საჩვენებელი თითის მეთოდით, ამ ტექნიკას საუკუნეების განმავლობაში იყენებენ აზიურ კულტურებში და მას გარკვეული მეცნიერული საფუძველი აქვს – წყლის და ბრინჯის თანაფარდობა მნიშვნელოვანია ტექსტურისა და გემოს შესანარჩუნებლად.
ეს რჩევები მართლაც ეფექტურია, მაგრამ მნიშვნელოვანია, რომ უსაფრთხოების ზომებიც დავიცვათ – მაგალითად, უმი ხორცის სწრაფად გაყინვა თხელ ფენად დაგვხმარება მაცივრის ენერგოეფექტურ გამოყენებაში, თუმცა მისი არასათანადო დამუშავება საკვების დაბინძურების რისკს ზრდის. ყველა ტექნიკა, რომელიც სამზარეულოში მარტივ ოპტიმიზაციას ემსახურება, მხოლოდ მაშინ იქნება სასარგებლო, თუ მას სწორად გამოვიყენებთ.