
ტორტი ნაპოლეონი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული დესერტია, რომელსაც მრავალი თაობა აფასებს.
გარდა ამისა, მისი მომზადება ამ რეცეპტით ბევრად იოლია, ვიდრე წარმოგიდგენიათ.
საწყის ეტაპზე, მნიშვნელოვანია ფენების თანაბარი დაყოფა და ცომის სწორი ტექსტურა.
ამავდროულად, კრემის ცხელი და ცივი მასების შერწყმა სიფრთხილეს მოითხოვს.
ტორტი ნაპოლეონი – კლასიკური გემო, რომელიც ყოველთვის რჩება საყვარელ დესერტად
დასაწყისისთვის, ეს რეცეპტი გაძლევთ საშუალებას მარტივად მიიღოთ პროფესიული შედეგი.
გარდა ამისა, ცომის ფენები და კრემის ტექსტურა იძლევა უნიკალურ კონსისტენციას.
შედეგად, ტორტი ნაპოლეონი იქცევა როგორც ვიზუალურად, ისე გემოთი განსაკუთრებულ დესერტად.
ფენების მომზადების წესი და მათი გამოცხობის დეტალები
პირველ რიგში, მარგარინისა და ფქვილის სწორად არევას განსაკუთრებული მნიშვნელობა ენიჭება.
გარდა ამისა, ცომის ცივი დასვენება უზრუნველყოფს საბოლოო შედეგში სტრუქტურულ თანაბრობას.
შედეგად, ფენები ღუმელში სწრაფად და თანაბრად იწვება, რაც მთლიან ტორტზე დადებითად აისახება.
საჭირო მასალა:
- ფქვილი- 5 ჭიქა
- მარგარინი- 400 გ
- რძე- 1 ჭიქა (250გ)
კრემისთვის დაგჭირდებათ:
- რძე- 2 ჭიქა
- კარაქი- 250 გ
- 3 კვერცხის გული
- 2 ჭიქა შაქარი
- ფქვილი-3 ჭიქა
ცომის მომზადება:
კარგად აუერიეთ ერთმანეთში გახეხილი მარგარინი და ფქვილი, დაასხით რძე და როდესაც ერთგვაროვან მასას მიიღებთ, გაყავით 14 თანაბარ ნაწილად და 30 წუთით შედგით მაცივარში. შემდეგ გამოიღეთ ცომი, თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ და გამოაცხვეთ სასურველი ფორმის ლითონის ფირფიტაზე. აცხვეთ 200გ-მდე გახურებულ ღუმელში 5-7 წუთის განმავლობაში. როდესაც ცხობას დაასრულებთ, გვერდები დანით გაუსწორეთ, მორჩენილი ნაჭრები დაფხვენთ და შეინახეთ ტორტის მოსართავად.
კრემისთვის:
კვერცხის გულები ათქვიფეთ 3 ს.კ შაქართან და ფქვილთან ერთად, დაუმატეთ ცოტა რძე. გაათხელეთ დაახლოებით კისელის კონსისტენციამდე. დარჩენილი რძე და შაქარი ერთმანეთში აურიეთ და აადურეთ. შემდეგ კი ნელ- ნელა შეურიეთ კვერცხის გულებიან მასას. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ მანამ, სანამ ადუღდება.
კარაქი ათქვიფეთ გათეთრებამდე და ნელ-ნელა შეურიეთ ბოლომდე გაციებულ კრემს.
მზა კრემი წაუსვით ნაპოლეონის ყველა ფენს. ტორტი მორთეთ მორჩენილი ნაფხვენებით ან კენკრით.
გემრიელად მიირთვით
დამატებით, შოკოლადის ნაპოლეონი შეიძლება იყოს არანაკლებ შთამბეჭდავი ალტერნატივა.
ხშირად დასმული კითხვები ტორტი ნაპოლეონი -ს მომზადების შესახებ
- შეიძლება თუ არა მარგარინის ნაცვლად კარაქის გამოყენება?
დიახ, თუმცა მარგარინი უკეთ ინარჩუნებს ფენების ხრაშუნას. კარაქი უფრო რბილ ტექსტურას იძლევა. - რამდენ ხანში შეიწოვს ტორტი ნაპოლეონი კრემს?
როგორც წესი, მინიმუმ 6 საათი სჭირდება. თუმცა, იდეალური კონსისტენცია 12 საათში მიიღწევა. - შემიძლია თუ არა კრემის მომზადება მხოლოდ კარაქითა და შაქრით?
თეორიულად კი, მაგრამ შედეგი სრულიად განსხვავებული იქნება. კარაქი მარტო არ გამყარებს სტრუქტურას.
მოლოდინი და შედეგები ტორტი ნაპოლეონი-ს მომზადებისას
საწყის ეტაპზე, ფენების თანაბრად დაყოფა და სწორად გამოცხობა ხშირად იწვევს შიშს.
თუმცა, ზუსტი დროის დაცვით კრიტიკულ შეცდომებს თავიდან აიცილებთ.
შემდეგ, კრემის მომზადებისას მნიშვნელოვანია ნელა ავურიოთ ცხელი და ცივი მასები.
ამავდროულად, კარაქის სწორად შეზავება აძლიერებს კრემის სტაბილურობას.
დასასრულს, მოლოდინი საკმაოდ მაღალია, მაგრამ შედეგი ყოველთვის აღემატება წარმოსახვას.
გემოსა და ტექსტურას შორის ჰარმონია სტუმრებისგან მხოლოდ შექებას მოგიტანთ.
დასკვნა რედაქციისგან ტორტი ნაპოლეონის კლასიკურ რეცეპტზე
საწყის ეტაპზე, ჩვენ შევაფასეთ ცომის სტრუქტურის სტაბილურობის კვლევა, სადაც ხაზგასმულია ფქვილის რაოდენობის გავლენა ფენაზე.
შემდგომ, მარგარინის ცხიმოვანი სტრუქტურის კვლევა ცხადყოფს, რომ სწორად შერჩეული ცხიმი უზრუნველყოფს ხრაშუნა ტექსტურას.
დასასრულს, კრემის ფერისა და სტაბილურობის კვლევაც ამტკიცებს, რომ კარაქისა და რძის თანაფარდობა განსაზღვრავს საბოლოო გემოს ხარისხს.
იმ შემთხვევაში, თუ ტორტი ნაპოლეონი თქვენი საყვარელი დესერტია, გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს, დატოვეთ კომენტარი და აუცილებლად შეინახეთ მომავლისთვის!